Külföldön is bankkártyával

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 01. 14:14

A költéseink egyre nagyobb részét rendezzük külföldön bankkártyáva és nem csak az utazás alatt, de annak előkészítésekor is gyakran használjuk a plasztikot – a szállás (31%) – és az utazás (32%) költségeit is minden harmadik esetben így fizetjük – derül ki a Mastercard felméréséből.

A magyarok egyre gyakrabban élnek a bankkártya adta lehetőségekkel külföldön is, hiszen a bankkártyával utazó magyarok már minden harmadik fizetésüket plasztikjukkal intézik. A válaszadók közel háromnegyede (74%) viszi magával külföldre bankkártyáját, közülük pedig 61% használja is azt, elsősorban fizetésre és időről-időre készpénzfelvételre is.

A bankkártyájukat külföldön is használók leggyakrabban az élelmiszer vásárláskor fizetnek a plasztikkal (71%), ezt követik a ruházati, cipő és ajándék üzletek (56%), a toplista harmadik helyén pedig az éttermeket találjuk (54%) Sokan már a szállásfoglaláshoz szükséges kauciót is bankkártyával fizetik, és az is gyakori, hogy büfékben, szórakozóhelyeken elfogadják a plasztikot.

A célország kártyás elfogadóhelyeiről évek óta nagy segítséget nyújt a Mastercard Úti tippek nevű szolgáltatása (www.mastercard.hu/utazas)