Külföldön is terjeszkedik az Anubis Travel

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2014. április 10. 14:43

A tavalyi évet a 13 ezer fős utaslétszám megtartása mellett 20 százalékos árbevétel-növekedéssel zárta az Anubis Travel, amely az idei szezonra számos újdonsággal készül, valamint erősíti nemzetközi terjeszkedését is.

Ahmed Bahgat, az Anubis Travel ügyvezetője és Arany Tamás, az utazási iroda partnerkapcsolatokért felelős új munkatársa szerdán a MOM Park mozijában mutatta be a cég 2014-es nyári-őszi katalógusait és újdonságait.

 

Mint arról tavaly decemberben beszámoltunk, az Anubis lett a Royal Jordanian légitársaság magyarországi vezérügynöke. Az eredeti tervekhez képest pár hónappal később, Ahmed Bahgat reményei szerint június-júliustól elindulhatnak a közvetlen járatok Budapest–Amman és Budapest–Aqaba között, várhatóan szerdai és szombati napokon, s ezzel nemcsak közel-keleti, hanem távol-keleti úti célokra is jó csatlakozási lehetőségek nyílnak meg a magyar utasok előtt.

Az utazásszervező egy-egy közös katalógusban jelentette meg a közel-keleti országokba, illetve a mediterrán régióba irányuló nyári és őszi programjait. Fő desztinációjukba, Egyiptomba – amely forgalmuk 30-35 százalékát adja –bővülésre számítanak, amit heti 2-3 charterjárattal szolgálnak ki. Itt Kairói hétvégét, Nílusi hajóutat és városnézéssel kombinált üdüléseket is kínálnak a tengerparti nyaralások mellett. Jordániába egyedül az Anubis repül saját charterjárattal Magyarországról. Kizárólag nála foglalható Aqabán a négycsillagos Marina Plaza, amely a jordán piacon egyetlen szállodaként kínál all inclusive ellátást, és az elmúlt két évben kétszer is elnyerte hazájában a legjobb négycsillagos szálloda díját. 2014-ben kiemelt figyelmet fordítanak Izraelre, ezen belül Eilatra, 8 nap/7 éjszakás üdülési ajánlatokkal, továbbá 5 nap/4 éjszakás hosszú hétvégi programokat is összeállítottak Jeruzsálemben, illetve Tel-Avivban.

Az iroda bővítette szálláskínálatát a mediterrán úti célokban (Törökország, Mallorca, Rodosz, Kréta, Bulgária, Ciprus). Ebben a térségben idén a török piacra fókuszálnak, ahol immár összesen 77 szálloda közül választhatnak utasaik, a közkedvelt üdülőhelyek mellett újdonságként Kemer és Belek városokban is. Ciprus exkluzív desztinációjuk, ahol viszont nem kínálnak tömegturisztikai termékeket.

Új üzletága az Anubisnak a beutaztatás, egyelőre Egyiptomból, Izraelből és Jordániából, amiben jelentős potenciált látnak. Nagy lépés a cég számára nemzetközi terjeszkedésének folytatása, az első AWT (Anubis Worldwide Travel) már 2011-ben megalakult Egyiptomban, 2013-ban bejegyezték az AWT Austriát is, amely idén július-augusztusban kezdi meg működését, a további megcélzott országok pedig Jordánia és Csehország. Az AWT Ausztrián keresztül a magyar utasok számára is bővülnek a nyaralási lehetőségek a téli szezonban, bécsi indulású utakkal – hangsúlyozta az ügyvezető.

A tour operator a nyaralóprogramok mellett saját szervezésű körutazásokat is kínál, Amerikától a Távol-Keletig, az év második felében pedig – folytatva a hagyományt – ismét egy különleges helyszínen lepik meg koncerttel utasaikat, október 24-én a jordániai Wadi Rumban a Quimby együttes lép fel, de további külföldi koncertek is szervezés alatt állnak.

Az idei újdonságok közé tartozik még, hogy a kedvező árú családi csomagok után az előfoglalási időszak lezárásával, április 16-tól a korábbi fix összeget felváltja az általános foglalásokkal azonos százalékos jutalék, ami előnyösebb a viszonteladók számára.

Az ügyvezető két új, saját utasbiztosítási termékükről is beszámolt, amelyet két változatban, Elit és Elit Plusz néven kínálnak, az EUB-vel kötött megállapodásuk alapján.