Külföldön terjeszkedik a magyar GreenGo

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 29. 14:46

A magyar magyar elektromos autómegosztó szolgáltatás első külföldi célpontja Prága, ahol 2019 utolsó negyedévétől lehet majd greengózni.

„Budapest után egy olyan városban szeretett volna szintén kizárólag elektromos járművekből álló flottát működtetni a GreenGo, amely a méret, a vásárlóerő és a piaci lehetőségek szempontjából is hasonló fővárosunkhoz, nem mellékesen pedig elérhető távolságra van a magyarországi bázistól, ráadásul jó tanulságokkal szolgálhat a további terjeszkedéshez” – mondta Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője

Fotó: GreenGo

A közel 1,3 milliós lakosú Prágában a tervek szerint 2019 utolsó negyedévében indítja el az itthonival szinte teljesen megegyező szolgáltatását a cég. A szolgáltatás pontos részletei a tesztelést követően lesznek nyilvánosak.

A prágai GreenGo ügyvezetője Simon Capek lesz, aki a cég közleménye szerint európai és ázsiai több évtizedes regionális nagyvállalati igazgatói tapasztalatokkal rendelkezik és tucatnyi sikeres termékbevezetésben vett részt.

Simon Capek, a prágai GreenGo ügyvezetője

Fotó: GreenGo

A budapesti GreenGo volt az első szolgáltató, amely 2016 végén elsőként vezette be az elektromos közösségi autózást Kelet-Európában.

A kizárólag környezetkímélő és elektromos autókból álló flotta a kezdeti 45 járműről két év alatt 300-ra bővült.

A GreenGo felhasználóinak száma a két nagyobb versenytárs piacra lépése ellenére is emelkedik: ma nyolcszor annyian veszik igénybe az elektromos autóikat, mint az induláskor.