Külképviseleti hálózatról és vásári részvételről a MUISZ-reggelin

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 17:46

A fenti két téma volt az egyik izgalmas pillére a Magyar Utazási Irodák Szövetsége április 12-i szakmai reggelijének, amelyet ezúttal kifejezetten a beutaztató irodák számára szervezett a szövetség.

Érthető módon kifejezetten nagy érdeklődés kísérte Máté Kristóf, a Magyar Turisztikai Ügynökség értékesítési igazgatójának előadását, hiszen a külképviseleti hálózat megújításáról, a vásári részvételekről és a kongresszusi iroda újjászervezéséről beszélt. Mindhárom terület kiemelten érinti a beutaztató utazási irodákat is. Mint elhangzott, alapos kutatás előzte meg a tavaly ősszel elkezdett hálózatfejlesztési törekvéseket, májusra pedig valamennyi terület gazdáját kijelölik. A koncepció szerint a fontos, de távoli desztinációkban, mint az Egyesült Államok (Sarmon Zsuzsanna) vagy Kína, az adott országban képviseli hazánkat az országspecialista, a közeli küldő országoknál viszont (pl. Farkas Kinga a németajkú területeken) Kacsa utcai székhellyel látja el a képviseletet egy szakember. Természetesen az országspecialisták  sokat utaznak majd a számukra kijelölt országokba, de az adminisztrációs háttérmunkát itthonról végzik. Fő cél a hatékonyság, a magas minőség és a pontos targetálás.

A beutaztató irodák számára fontos témák voltak terítéken

Fotó: turizmus.com

Megújul a kongresszusi iroda működése is, amely keretében Meeting Planner Guide készül, megújul a honlap és új kiadványokat állítanak össze.
A kiállításokkal kapcsolatban elhangzott: májusban a szakmai szervezetekkel közösen összehívják a vásári megjelenések iránt érdeklődő irodákat és lehetőséget biztosítanak az igények, kérések, felvetések megvitatására. Ezt követően a Magyar Turisztikai Ügynökség a  Magyar Utazási Irodák Szövetségével és más szakmai szervezetekkel kidolgozzák a kiállításokkal kapcsolatos koncepciót.  A tervek szerint az MTÜ júniusban meghirdeti az idei és a jövő évi vásárokat is.