Külön tengerjáró kínaiaknak

Forrás: turizmus.com

 2018. október 19. 09:24

A világ szállodái után az óceánjáró luxushajóknak is meggyűlik a baja a kínai utasokkal.
Az Aqua Magazin Online adta hírül, hogy „a Norwegian Cruise Line ... bejelentette, áprilistól megkezdi Kínát érintő útvonalainak leépítését. A cég a Norwegian Joy nevű, hatalmas hajójával szolgálta ki az ottani utasokat, de úgy tűnik, az éhes gyomrokkal nem bírják a versenyt.”

Más vizekre viszik a Norwegian Joy-t

Fotó: Norwegean

Magyarul: a kínai utasok - ugyanúgy mint a szállodákban - elképesztő mennyiségű ételt fogyasztanak. S ami ennél is rosszabb, a büféasztalnál megpúpozott tányérjaikon gátlástalanul hagynak ott tömérdek ételt, ami így a szemétbe kerül.

Hogyan reagál ugyanerre a problémára a Royal Caribbean Cruises? A hajótársaság  magyarországi képviselője, Nemes Horacek Márta, a Tengerjáró Kft. ügyvezetője elmondta, hogy most építik - s 2019-ben át is adják - azt a hajót, amelyet a kétségtelenül speciális kínai piacra terveztek.

A Quantum Ultra hajóosztály első tagja lesz a Spectrum of the Seas, amelyre már foglalhatnak az érdeklődők.

Ennek a hajóosztálynak lesz a tagja a Spectrum of the Seas

Fotó: RCCL

A nem kínai utasoknak szánt, diplomatikus figyelmeztetés szerint ez a hajó „culturally enriched”  kínálatot ajánl majd. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy kifejezetten a kínai utasok igénye szerint alakítják ki a belső tereket, például az általuk kedvelt kaszinókat üzemeltetnek, vagy pl. a személyzetnek legalább az 50 százaléka kínai lesz, a sikeresebb kommunikáció kedvéért.