Különleges festést kapott az Eva Air Dreamliner

Forrás: turizmus.com

 2018. október 05. 12:23

Az első Eva Air Dreamliner repülőgépe különleges festést kapott. Erőteljes zöld és narancssárga szalagjai az Evergreen Cégcsoport színvilágát képviselik

A Boeing 787 Dreamliner felépítéséhez használt technológiák környezetbarátabbá teszik a repülőgépet. A Boeing 787-es törzsének, szárnyának és belső terének jelentős részét kompozit anyagok nagyarányú felhasználásával készítették.

A hagyományos alumíniumötvözetű repülőgépekkel összehasonlítva ezek a fejlett anyagok jelentősen csökkentik a repülőgép összsúlyát és korróziójának valószínűségét, így mérsékelve a karbantartási költségeket.

A GE fejlett GEnx motorjai 20% -kal csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, szemben a hagyományos széles törzsű repülőgépekkel. Az új hajtóművek sokkal csendesebbek, a magas üzemanyag-hatékonyság és hatótávolság messze felülmúlja a versenytársait.

A Dreamliner utasterében 1900 méternek megfelelő a levegő oxigénszintje és nyomása és jóval páradúsabb, mint a hagyományos repülőgépeken. A magasabb vér-oxigénszintnek köszönhetően pedig csökken a fejfájás és az intenzív fáradtság kialakulásának az esélye. A Boeing 787 fejlett légszűrő rendszerrel rendelkezik, amely jobb minőségű levegőt biztosít, a szűrők a kórokozók mellett a kellemetlen szagokat is kiszűrik a levegőből.

A LED kabinvilágítás a felére csökkenti az energiaigényt. A minden eddiginél nagyobb, szemmagasságban elhelyezkedő ablakok speciálisan szabályozható üveggel vannak ellátva, amelynek segítségével állítható a kabinba jutó fény mennyisége, ezáltal mérsékelve  a jet leg kellemetlen hatásait.


Az Eva Air 2022 végéig összesen 24 Dreamliner repülőgépet állít forgalomba. Négy darab B787-9-est és húsz darab 787-10-est, melyet 2019 II. negyedévtől tervez átvenni.

Kapcsolódó cikkek