Kulturális körutazások a Proko Traveltől

Forrás: turizmus.com

 2016. február 23. 17:32

Összesen 95-féle európai és Európán túli utazást és a tavalyinál mintegy tíz százalékkal több indulási időpontot kínál idén a Proko Travel. A szegedi utazásszervező 2016. február 23-án, a Király utcai Trófea Grill Étteremben tartotta budapesti katalógusbemutatóját.

A körutakra specializálódott, 23 éves múltra visszatekintő irodának tavaly is sikerült növelnie forgalmát, idei tavaszi útjainak nagy része pedig már be is telt.

A Prokóval utazók Európa összes országába ellátogathatnak Izlandtól Albániáig, autóbusszal, repülővel, és a két közlekedési eszközt kombinálva. Az utak egyik vonzereje, hogy a buszos programoknál a vidékről érkezőknek Magyarország 12 nagyobb városából ingyenes transzfert biztosít az iroda, a repülős utak esetében pedig ingyenes parkolást ajánl fel a vecsési Airport Hotel VIP parkolójában.

Az Európán túli programoknál újdonság Panama (a Kolumbia–Ecuador–Panama út részeként), de több másik amerikai és ázsiai úti cél is szerepel az ajánlatok között.

A katalógusbemutatón Prónay Gyula, a Proko Travel ügyvezető igazgatója, Prónay Ildikó idegenvezető és Prónay Bence marketingmenedzser számos fontos részletre is felhívta a figyelmet. Így például a Madeira–Lisszabon program tavaszi időpontjaira a TAP kivonulása miatt Bécsből viszik az utasokat, ingyenes transzferrel Budapestről, a többi időpontra pedig egy átszállással oldják meg a budapesti indulást.

Spanyolországban nyaralást is kínál az iroda, amelynek során az idegenvezető, a körutazásokhoz hasonlóan, mindig a csoporttal van.

Újdonság az El Camino zarándokút, amelyen a csoporttal együtt és külön gyalogolva is részt lehet venni.

Több program, így pl. a Városnézés és pizzázás Rómában és a skóciai körutazás nagy előnye, hogy a repülőgép kora reggel indul Budapestről és késő este érkezik haza, így az első és az utolsó napot is teljes mértékben ki tudják használni az utazók.

Külön említést érdemelnek az „Ildi ajánlásával" logóval ellátott programok, amelyeket Prónay Ildikó állított össze, és jellemzőjük, hogy sok természeti látnivaló felkeresését tartalmazzák. Gyakorlatilag mindenki számára ajánlhatók, mert egy úton belül is különböző nehézségi fokozatok közül lehet választani.

 

Offline és online támogatás a partnereknek

A mintegy 560 viszonteladó partnerrel rendelkező Proko Travel 12 százalékos alapjutalékot fizet, és nagy hangsúlyt helyez a partnerek támogatására is. A kirakatokba 12-féle információs anyag kérhető tőlük, az utazásszervező honlapján böngészők pedig partnerkereső rendszer segítségével választhatják ki a hozzájuk legközelebb található utazásközvetítőt. A partnertámogatási rendszer része a Proko Travel által ingyenesen készített hírlevél, amelyben csak a partnerek ajánlatai és elérhetősége szerepel, cserébe a Proko annyit kér, hogy a főajánlat tőle származzon. Ezt a szolgáltatást 78 közvetítő veszi igénybe.

A Proko Travel útjaira legalább tíz utassal szerződést kötő viszonteladó partnerek 2016-ban 30 százalékos, családtagjaik 20 százalékos kedvezményt kapnak az utazásszervező buszos útjainak részvételi díjából.