Változik a Lánchídnál közlekedő átkelőhajó menetrendje

Forrás: turizmus.com

 2021. október 01. 12:52

A menetrend szerint közlekedő átkelőhajó továbbra is segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Csak a menetrendje változik.

Az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között közlekedő hajójárat október 1-től 10 és 18 óra között viszi az utasokat. Az első járat a Jégverem utcából indul, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 18:15-kor indul vissza a budai oldalra az Akadémia 1. kikötőből. Az átkelőhajón munkanapokon – hétfőtől péntekig – a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A BKK-bérlettel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon – személyesen a Mahart jegypénztáraiban, illetve a hajón – 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett. Az átkelőhajón jegyváltással kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van.

Október 1-jétől 10 és 18 óra között viszi az utasokat az átkelőhajó a Lánchíd közelében

Fotó: 123rf.com

A BKK közleményében emlékeztet, a Lánchíd lezárása óta, 2021 júniusától 250 ember befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. A pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a Mahart együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indult átkelőjárat. Az aktuális menetrend ezen a linken érhető el.

A Duna fővárosi szakaszán közlekedő, szintén menetrend szerint induló körjárat, amely a közösségi közlekedés alternatívájaként és turisztikai attrakcióként is népszerű volt a nyári időszakban, október 3-án, vasárnap közlekedik utoljára – közölte a BKK.