Lassan nyugdíjas korba lép a Condor

Forrás: turizmus.com

 2016. március 29. 17:28

60 évvel ezelőtt, március 29-én szállt fel Frankfurtból a Condor első járata. Deutsche Flugdienst GmbH nevet azóta Condorra változtatták, és a Lufthansa sem tulajdonosa már, bár továbbra is partner a Miles & More törzsutas pontok jóváírásában.

A német Condor a 60 év alatt a világ legjelentősebb nyaraló légitársaságává nőtte ki magát, 214 millió nyaralót fuvarozva. A Thomas Cook csoport tagja, mely jelenleg 95 repülőgépes flottával rendelkezik.

A Condor 1991-ben elsőként vezette be a Comfort Class osztályt egy nyaralójáraton, ezzel emelve a szolgáltatások szintjét. 2008-ban aztán a Premium Economy osztály is debütált, mely azóta is kedvező ár/érték aránnyal és természetesen kényelmes szolgáltatásaival csábítja az utasait.

 

A Condor minden téren tudatos légitársaság: a gépein aerodinamikus ún. sharkletek vannak, mellyel csökkenthető a kerozin fogyasztás, így a CO2 kibocsátás is. 2010-ben, a haiti földrengések után, a Condor volt a segélyek hivatalos szállítója. A légitársaság azóta is partnere a „Luftfahrt ohne Grenzen" – "Wings of help" szervezetnek. 2009-ban pedig kezdeményezte a „ConTribute" programot, melyen keresztül a Condor dolgozói adományikkal természeti katasztrófák sújtotta területeken élő gyerekeket, valamint támogatásra szoruló népcsoportokat, kultúrákat és fenntarthatóságot fejlesztő programokat támogatnak.

Ami a magyar utasok számára a legfontosabb ezzel az arany szívvel tündöklő légitársasággal kapcsolatosan, azok az úticéljai: 75 csodálatos és különleges helyszín, számos utazó szerint a világ legszebb üdülő desztinációi. Korábban Budapestről a legegyszerűbben frankfurti átszállással lehetett eljutni a Condor egzotikus tájaira. Ez jelenleg is így van, de néhány éve a müncheni bázisukat is kiépítették, ami azóta is töretlenül fejlődik a frankfurti mellett. A magyar közöség számára kiemelten fontos még a Bécs-Punta Cana (Dominikai Köztársaság) és Bécs-Varadero (Kuba) közvetlen járatuk is.

Izgalmas hír továbbá, hogy a 2016/2017-es téli szezonban egy új karibi desztinációval gazdagodik a Condor hálózata, mégpedig a Martinique szigeten található Fort de France reptérrel. Ez a légitársaság karibi hálózatának 17. célállomása. Ezzel még inkább erősödik a Condor „Karib-térség specialistája" imázs.