Lassan újra a járvány előtti kapacitásokkal repül az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 12:01

A légitársaság hálózatában a meglévőkön túl 29 újabb város válik ismét elérhetővé. Az Emirates jelenleg globálisan 120 úti célt szolgál ki, ami a légitársaság járvány előtti kapacitásának közel 90 százalékát teszi ki.

Az Egyesült Arab Emirátusok 12 ország állampolgárai számára enyhített a beutazási korlátozásokon. Az utazási korlátozások feloldásával párhuzamosan az Emirates fokozatosan fejleszti hálózatát és bővíti szolgáltatásait, hogy kiszolgálja az egyre növekvő utazási igényeket - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A jelenlegi járatbővítések a menetrend-sűrítésnek köszönhetően elsősorban a nagy-britanniai és az afrikai desztinációkat érintik, illetve az Egyesült Államok meglévő 12 úti célja és heti 70 járata augusztus folyamán Houstonnal, Bostonnal és San Franciscóval bővül.

A járatbővítés mellett az Emirates minden utasa számára a kabinosztálytól és az úti céltól függetlenül több esetre – köztük Covid-fertőzéssel kapcsolatos kórházi és szállásköltségekre – kiterjedő ingyenes utasbiztosítást vezetett be.

A légitársaság egyik A380-as óriásgépe

Fotó: Emirates

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes.

A biztosítás meghatározott esetekben többek között félmillió dollárig (kb. 150 millió forintig) fedezi a kórházi költségeket, illetve 7500 dollárig (2,2 millió forintig) fizet kártérítést a meghatározott okokból törölt járatok esetén.