Látni, érezni, kóstolni a Haris Travel Clubbal

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 11:56

Aprólékos gonddal megszervezett kulturális körutazások, magyar idegenvezetéssel kísért hajós utak, városlátogató programok széles skálája: a Haris Travel Club 25 éve kínálja a szervezett programok legjavát utasainak. Haris Richárd ügyvezetővel beszélgettünk.

2019 a jubileumok éve a Haris Travel Clubnál. Pontosan mit ünnepelnek?

Többek között a cégünk 25. születésnapját. Negyed évszázada dolgozunk azon, hogy élménydús programok során mutassuk meg a világ szépségeit utasainknak. Édesapám, Haris Ernő, a Haris Travel Club alapítója pedig 40. éve van a pályán. Lelkesedése 4 évtized távlatában is töretlen, jelenleg Kanadában tartózkodik az egyik csoportunkkal.

Mik az újdonságai a szeptember utolsó napjaiban megjelent katalógusnak?

Az őszi, főszezoni kirándulások mellett a füzetben az adventi, a karácsonyi és a szilveszteri programok, a nagy, téli, tengerentúli utazások, illetve néhány húsvéti, pünkösdi ajánlat is megtalálható, összesen 78 országba juthatnak el velünk utasaink.

Új formába öltöttük például karácsonyi programunkat a Magas-Tátrában, a hagyományos erdélyi szilveszternek ezúttal Kolozsvár lesz a helyszíne. Aki az év végi ünnepek alatt inkább Délkelet-Ázsiába utazna, velünk tarthat a Vietnam–Kambodzsa–Thaiföld-körutazásra, de a hagyományos szilveszteri dubaji útra is vannak még helyeink.

Irodánk különlegessége a 3 éve futó, önálló Libanon-program, mely tavasszal két időpontban foglalható. Az igazi csemegének számító Panama–Kolumbia–Equador-körutazás hosszabbítással is kérhető a Galapagos-szigeteken. Aki pedig a Dél-amerikai Anzix elnevezésű programunkra utazik, az Uruguay és Chile felkeresése után a Húsvét-szigeten pihenhet, illetve Brazíliát is megtekintheti. Szintén újdonság az önálló, a Jeju-szigetre is ellátogató Dél-Korea-program, de garantáltan különleges lesz a Nomád Vidékeken elnevezésű, jövő nyári körutazásunk Oroszország, Mongólia és Kína érintésével.

Az eddig főként kedvező stopover ajánlatokkal jelentkező Dohába most hosszú hétvégére utazhatnak velünk a kíváncsiak. Az egyhetes algériai túránk is új változatban érhető el, a dél-indiai utazást az idén Maldív-szigetekkel kombináljuk. Az Ausztrália és Új-Zéland szépségét megmutató utunk hosszabb és rövidebb változatban is elérhető, mindkettő érinti az Ayers Rockot, mely szerintünk kihagyhatatlan látnivaló.

 

Ugyan hosszan tudnám még sorolni az újdonságokat, már csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a csoportos hajóutak szerelmesei a Holland Antillákra, illetve egy floridai körút után a Bahamákra látogathatnak el velünk, és az Arab-öbölben is hajózhatnak, természetesen magyar nyelvű idegenvezetővel.

A Haris Travel az 5. helyen áll a 12 százalékos vagyoni biztosítékot teljesítő utazásszervezők között, eredményességük és törzsutasaik száma is folyamatosan növekszik. Miben rejlik népszerűségük titka?

Meggyőződésem, hogy az utasok nem úti célt, hanem utazási formát választanak. Útjaink mindegyike hasonló logika mentén épül fel: gazdag program, magyar idegenvezetés, erős, középkategóriájú szállodák. Utasaink jól tudják, hogy ez az egyik legköltséghatékonyabb, egységnyi idő alatt a legtöbb élményt biztosító utazási forma, ezért tüntetnek ki bennünket hosszú évek óta a hűségükkel és a bizalmukkal.