Látványos gálaesten díjazta partnereit a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2023. március 03. 11:43

Március 2-án tartotta a Budapest Airport nagyszabású éves gálaestjét, amelynek keretében átadta egyebek mellett a legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági, környezetvédelmi, cargo és média partnereinek járó elismeréseket.

Kihívásokkal teli és nagyon sikeres évet zárt 2022-ben a Budapest Airport: visszaépítette a COVID előtti utasforgalom 75%-át, teljesen új célállomásokat adott hozzá a menetrendhez, regionális vezetővé vált a minőség terén, a légiáru mennyisége rekordokat döntött és több fontos fenntarthatósági beruházás is kezdetét vette, idén tavaszra pedig a négy és fél év alatt megvalósított repülőtéri fejlesztések értéke eléri a 100 milliárd forintot.

A fejlődést az utasok is visszaigazolták; a háromhavonta elvégzett, nemzetközileg elismert repülőtéri szolgáltatás-minőségi (airport service quality, ASQ) felmérések pontszámai 2022-ben minden korábbi értéket túlszárnyaltak. Mindez a Budapest Airport munkatársainak és partnervállalatainak közös erőfeszítése nyomán vált lehetővé; a repülőtér-üzemeltető ezért is tartja fontosnak az éves díjátadó gála megrendezését, amelyek közül az idei már a tizennegyedik volt – hangzott el a március 2-i rendezvényen.

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója

Fotó: Budapest Aiport

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója a gálán kiemelte: „Az elmúlt néhány évben megváltozott a szemléletünk, és három nagyon fontos pillér került működésünk középpontjába: a folyamatos fejlődés, a minőség és a fenntarthatóság. Eköré a három elem köré szerveződik az életünk, ezek azok a mozgatórugók és motivációk, amelyek meghatározzák a mindennapi munkánkat." Hozzátette: „Nagy élmény volt megtapasztalni, hogy partnereinkkel közösen, minden tudásunkat és szakértelmünket beleadva tettük a budapesti repülőteret Európa egyik legjobbjává. Büszke vagyok arra, hogy a repülőtéri ökoszisztéma a hozzá tartozó több mint 250 partnervállalattal egy egységet, egy nagy egészet képvisel."

A szervezők néhány másodperces némasággal emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Trencsén Andreáról, a repülőtér korábbi marketingigazgatójáról, aki a BUD Gála rendezvénysorozatát évekkel ezelőtt elindította.

TrencsenAndi

Az est folyamán a szervezők néhány másodperces némasággal emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Trencsén Andreáról

Fotó: turizmus.com

Az est folyamán Szabó István biztonsági igazgató beszélt a reptér utasbarát fejlesztéseiről. Mint elmondta, kiemelt céljuk, hogy családbarát legyen a repülőtér, ennek érdekében készült el egy új játszótér, és a mosdókat is átalakították a gyerekek igényeire is odafigyelve. Bővítették az automata csomagfeladó állomások számát, a látássérült utasok érdekében speciális padlófestés készült.

Telt ház előtt zajlott a gálaest

Fotó: Budapest Airport

A későbbiekben René Droese fejlesztési vezérigazgató elmondta, hogy terveik szerint 2025-ben újra megnyitják az utasforgalom előtt az 1-es terminált, 2030-ra pedig elkészülhet a vadonatúj, 3-as terminál. A reptér kapacitása így 2040-re elérheti az évi 31 millió utast.

Mint megtudtuk, a reptéri ibis hotel közvetlen szomszédságában elkezdődött a második reptéri szálloda építése is, amelyet értesüléseink szerint szintén az Accor üzemeltet majd.

Arról is hallhattunk a későbbiekben, hogy kiugró mértékben nőtt a reptér teherforgalma: a 2019. évinél 44%-kal több áru fordult meg a Budapest Airporton tavaly.

Kam Jandu kereskedelmi igazgató a járathálózattal kapcsolatos aktualitásokat osztotta meg a hallgatósággal. Mint elmondta, tavaly 10 korábbi útvonal indult újra, miközben 11 vadonatúj járat is forgalomba állt Budapestről. Az idén 14 millió utasra számítanak a tavalyi 12 millió után.

A díjazottak és a repülőtér képviselői együtt a gálaest színpadán

Fotó: Budapest Aiport

A közös munka elismeréseként a Budapest Airport a gálán az alábbi partnereit díjazta:

Az év Greenairport partnere: ibis Styles Budapest Airport Hotel

Az év médiapartnere: Inforádió

Az év repülőtéri szolgáltató partnere: AMS Assistance Kft.

Legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partner: Z&Z Biztonságtechnika Kft.

Az év kereskedelmi partnere: Juszt Optika

Az év kereskedelmi utasszolgáltatási partnere: Plaza Premium Lounge Hungary Kft.

Legjobban fejlődő cargo járatokat üzemeltető légitársaság: Turkish Cargo

Legjobban fejlődő cargo charterjáratokat üzemeltető légitársaság: Universal Translink Airline - CECZ/Central European Trade and Logistics Cooperation Zone

Legjobb repülőtéri kivitelező partner: Strabag Magyarország

Legjobb légitársasági marketing: Anadolujet

A legmagasabb kihasználtsággal működő európai légitársaság: Iberia

Az elmúlt 10 év legnagyobb charter légitársasága: Smartwings

Legnagyobb kapacitású széles törzsű üzemeltető: Emirates

Legjobb új légitársaság partner: Korean Air

Legpontosabb légitársasági partner: Qatar Airways