Látványos videó mutatja be az Emirates óriásgépének megújulását

Forrás: turizmus.com

 2023. január 25. 12:29

A munkálatokról egy timelapse videó is készült, amely bepillantást enged a kulisszatitkokba és bemutatja az Emirates gépek pazar új belsőjét.

A légiközlekedés történetének legnagyobb repülőgép-felújítási programjába vágott bele tavaly az Emirates. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága összesen 2 milliárd dollárt, azaz 750 milliárd forintnak megfelelő összeget fektetett a felújításba, melynek részeként belülről tetőtől talpig felfrissítenek 120 repülőgépet, valamint fel is szerelik azokat a nagy népszerűségnek örvendő Premium Economy ülésekkel, és az Emirates legújabb kabinbelsőivel - közölte lapunkkal a légitársaság.

Így néz ki az óriásgép megújult turistaosztálya

Fotó: Emirates

Az átfogó frissítést kapó gépek közül a legelső január elején már újra szolgálatba is állt a Dubaj-London Heathrow vonalon. A gép káprázatos belső átalakulását a légitársaság egy különleges timelapse videóval is rögzítette.

A készült videó ezen a linken érhető el.

A programban résztvevő gépek minden kabinosztálya megújul, és bővítik a Prémium Turistaosztályokkal felszerelt gépparkot is. Az átalakítás után az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a Prémium Turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók, valamint a szőnyegek, üléskárpitok és falpanelek új színpalettája várja az utasokat.

Az Emirates következő, átalakítás alatt lévő A380-as repülőgépének munkálatai várhatóan e hónap végére fejeződnek be. A program előrehaladtával a mérnökök egyszerre két repülőgépen dolgoznak majd. Ez azt jelenti, hogy a flotta egy repülőgépét nyolcnaponta kivonják a forgalomból, és átadják a felújítást végző Emirates Engineering munkatársainak.

A First Class az Emirates A380-asán

Fotó: Emirates

A tervek szerint ebben az ütemben 2024-re mind a 67 felújításra kijelölt A380-as visszatér a szolgálatba. Az Emirates ezt követően kezdi meg a munkát 53 Boeing 777-es repülőgépen. A légitársaság a program befejezését 2025-re várja.

A megfelelő haladás érdekében az Emirates 190 új munkatársat is felvett, és 48 kiemelt partnerrel és beszállítóval dolgozik együtt, akik szintén több száz szakmunkást vettek fel a kifogástalan eredmény érdekében.

Zuhanyzó a fedélzeten? Igen!

Fotó: Emirates

"Különösen büszke vagyok arra, hogy ezt a felújítási munkát a legmagasabb minőségi és biztonsági előírásoknak megfelelően, saját dubaji létesítményeinkben terveztük, végeztük és fejeztük be. Ez tükrözi az Emirates-en belül és itt, az Egyesült Arab Emírségekben meglévő világszínvonalú légiközlekedési képességeket és infrastruktúrát" - nyilatkozta Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke.