Leáll a Qatar budapesti járata, később tér vissza az Emirates

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. április 21. 13:49

A korábbi biztató információkkal ellentétben a legfrissebb hírek arról árulkodnak, hogy a légitársaságok továbbra is óvatosak a járatok újraindításával kapcsolatban.

Az Emirates légitársaság hírlevelében arról értesítette partnereit, hogy a korábban bejelentett május 21. helyett egy hónappal később, csak június 22-től indítja újra Dubaj és Budapest közötti járatát.

A Budapesten egészen mostanáig heti négy járattal kitartó Qatar Airways éppen ma, április 21-én jelentette be, hogy április 24-én üzemel az utolsó Budapest–Doha közötti személyszállító járat, utána egészen június 1-jéig nem repülnek a két város között – tudtuk meg Gajárszki Henriktől, az American Service Travel irodavezetőjétől, aki az év repülőjegy-értékesítője volt 2018-ban. A légitársaság ugyanakkor a cargojáratait továbbra is fenntartja, sőt heti háromra növeli azok gyakoriságát, kaptuk a tájékoztatást.

Üres a dubaji reptér is. Egyre valószínűbb, hogy május vége előtt nem indul újjá látványosan a légi közlekedés

Fotó: Pixabay

A LOT a jelenleg elérhető információk szerint április 26-ig törölte az összes járatát. A napokban valószínű hosszabbítás várható. A rendszerben jelen pillanatban április 27-től foglalhatóak a budapesti járatok.

Április 20-án jelentette be a Turkish Airlines, hogy május 20-ig minden nemzetközi járatát felfüggesztette.

A Lufthansa-csoport a járatainak kevesebb mint 5%-át üzemelteti. Két leányvállalata, az Austrian és az Air Dolomiti május 17-ig semmilyen járatot nem üzemeltet, a Brussels Airlines május 15. előtt nem indít új járatot. A Lufthansa és Swiss tovább csökkenti a járatainak számát a május 4 . és 17. közötti periódusban.

A KLM járatai esetében május 4. jelenleg az első foglalható dátum a rendszerben, míg az Air France ugyanezt június 1-jétől engedélyezi a budapesti járatok esetében.

Az Air Canada bejelentette, hogy a teljes nyári szezonra törli a közvetlen Budapest–Torontó járatot.

Az American Airlines az európai járatainak 65%-t függesztette fel, így a Budapest–Philadelphia járatot is, szintén a teljes nyári szezonra.

A GDS-ekbe betöltött információ szerint a British Airways első londoni járata május 22-én fog indulni.

Az Aeroflot ma kiadott körlevele szerint a légitársaság a Budapest– Moszkva járatokat június 1-jéig teljesen felfüggeszti. A foglalási rendszerben ehhez képest az első foglalható időpont augusztus 1.