Leállítja nemzetközi járatait az Aeroflot

Forrás: turizmus.com

 2022. március 06. 11:42

Szinte az összes nemzetközi járatát leállítja az Aeroflot március 8-ától, csak Fehéroroszországba közlekedik majd – jelentette be a légitársaság.

A lépésről azután döntött a legnagyobb orosz légitársaság, hogy az orosz légiközlekedési ügynökség figyelmeztette rá, a külföldön lízingelt repülőket nagy eséllyel lefoglalhatják a nyugati országok az Oroszországra kivetett szankciók hatására – írja az Euronews.

Az Aeroflot bejelentetése szerint törli az összes értékesített retúrjegyét, amellyel március 6-a után hagynák el az utasok az ország területét és március 8-a után érkeznének vele vissza. Az egyirányú jegyekkel március 8-ig még ki lehet repülni Oroszországból.

A második legnagyobb orosz légitársaság, az S7 Sibir Airlines már pénteken bejelentette, hogy március 5-től nem repül külföldre.

Március 8-tól nem repülnek külföldre, Fehéroroszország kivételével

Fotó: aapsky/123RF.COM

A napokban megszakította kapcsolatait az orosz nemzeti légitársasággal két globális helyfoglalási szolgáltató, a Sabre és az Amadeus. Az orosz-ukrán háború kezdete óta az USA, Kanada, Nagy-Britannia és az EU is lezárta légterét az orosz nemzeti légitársaság gépei előtt.