Legek és rekordok Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2017. január 23. 14:39

Hol lehet enni a legnagyobb - és állítólag legfinomabb - bécsi szeletet? Melyik a legmagasabb bécsi felhőkarcoló? Melyik utcában találjuk a legrégebbi bécsi kávéházat? Melyek a leghíresebb fagyizók? No és a legszebb császári paloták?

llyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ az Extremes Book című kiadvány, amely az osztrák fővárost bemutató, Bohmann kiadó által gondozott könyvsorozat újabb darabja.

A főleg angol nyelven kiadott, exkluzív kivitelű kötet nem titkoltan elsősorban a turistáknak szól, akik naponta sok százezren keresik fel Bécs belvárosát, külső körútjait, kirándulóhelyeit, de a rekordokról és legekről természetesen fogalmuk sincs.

A könyvből megtudhatjuk azt is, hogy a 250 métert hasító legmagasabb felhőkarcoló, a DC Tower építését 2014-ben fejezték be, és 2010-ben kezdték el. A Stephansdom tornya ehhez képest eltörpül a maga 136 méterével. A könyvben információkat találunk arra nézve is, hogyan lehet megközelíteni a nevezetességeket és mikor indulnak például ingyenes vezetett túrák a Városháza legmagasabb szintjeire, ahonnan páratlanul szép a kilátás.

A gasztronómia fontos vonzereje volt mindig is a császárvárosnak: a legméretesebb bécsi szelet hagyományosan Figlmüllerhez kötődik, miközben a szerzők szerint természetesen csupán legenda, hogy a panírozott sült borjúszelet milánói eredetű lenne.

[kép címe]

Fotó: [forrás]

 

Tudta, hogy a Cafe Frauenhuber a legrégibb bécsi kávéház? Hogy az osztrák fővárosba sereglő itáliai fagylaltosmesterek közül melyek ma a legnépszerűbbek?

Melyik a legszebb bécsi közfürdő? Nyári szabadstrand? Erdőrészlet? Túrázóhely? Hogy 2013 augusztus 8-án mérték a legmelegebbet, 39,5 Celsiust? Kik a leghíresebb bécsi virtuóz zenészek, karmesterek, tudósok, kreatív mai divatdiktátorok?  Legnagyobb koncerttermek, diszkók és patinás színházak?

Az információk természetesen kiegészülnek digitális-virtuális útmutatókkal, ahol az érdeklődők egyéb részleteket is megtudhatnak az attrakciókról.