Légi szerencsétlenség Indonéziában

Forrás: turizmus.com

 2021. január 11. 09:54

Január 9-én, szombaton néhány perccel a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről egy indonéz utasszállító. Roncsait később a tengerben találták meg.

A Sriwijaya Air repülőgépe az indonéz főváros, Dzsakarta repülőteréről tartott a Borneó szigetén található Pontianak légi kikötőjébe 50 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén. A hatóságok szerint minden utas indonéz állampolgár volt – olvasható a BBC beszámolójában.

A Flightradar24.com információi szerint a gép kevesebb mint egy perc alatt több mint háromezer métert veszített a magasságából, szemtanúk egy vagy több robbanást is látni és hallani véltek.

Az eltűnt repülőgép nem a problémás 737 MAX típushoz tartozik – amelynek tagjait két gép lezuhanása után a földre parancsolták -, hanem egy 26 éves Boeing 737-500-as volt.

Az indonéz légitársaság egyik gépe a repülőtéren

Fotó: Sriwijaya Air / Facebook

A gép jó műszaki állapotban volt, viszont a repülőtéren rossza időjárási viszonyok uralkodtak: a gép indulását 30 perccel el kellett halasztani felhőszakadás miatt.

A gép roncsait 23 méteres mélységben találták meg a tengerben, a fekete dobozok helyét beazonosították, kiemelésük folyamatban van.

Az eddigi vizsgálatok alapján valószínűbbnek látszik, hogy a gép nem a levegőben, hanem a vízbe érkezve esett darabokra – mondta egy szakértő.