Légitársasági nap az Amadeusnál

Forrás: turizmus.com

 2018. április 25. 18:09

Légitársasági napot rendezett az Amadeus GDS, a középpontban a kiegészítő szolgáltatások foglalása állt.

Az egész napos programon több tucat repülőjegy-értékesítő vett részt. A vendégeket Szula Márk, a GDS magyarországi igazgatója köszöntötte, majd a kiegészítő szolgáltatások foglalására hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, 2016-ban a Ryanair bevételeinek közel 28, a WizzAirnek pedig több mint 39%-át adták a kiegészítő szolgáltatások, ezzel szemben a Lufthansa Csoportnál csupán 5,5, a KLM / Air France-nál 7,6, a British Airwaysnél pedig 4,4%-os ezeknek a bevételeknek a részaránya.

Jelentős az elmaradás a magyarországi Amadeus-foglalásoknál is, bár a növekedés is érzékelhető mértékű. Míg 2016-ban csupán az eladások 2,6%-a volt kiegészítő szolgáltatás, tavaly már 3,2%-ra nőtt ennek részaránya.

Fontosak a kiegészítő szolgáltatások is

Fotó: turizmus.com

A piaci kilátások mindenesetre igen kedvezőek, mint elhangzott, idén januárban 14,1%-kal nőtt az idehaza eladott repülőjegy-szegmensek száma. Szula Márk arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiegészítő szolgáltatások értékesítése nem csupán plusz bevételt jelent az irodáknak, hanem növeli a vendégelégedettséget is.

Hogy mi tartozik a kiegészítő szolgáltatások közé? Például az étkezés-, a csomag- és helyfoglalás, a kisállat, az egészségügyi szolgáltatás, a transzfer, a szálloda és a lounge belépő biztosítása. Szula Márk emlékeztetett arra is, hogy az iparági NDC-sztenderd fejlesztése is erről, vagyis a minél inkább személyre szabott szolgáltatások biztosításáról szól.

 

Amadeus elsőként

Fotó: turizmus.com

A nap folyamán bemutatkozott többek között a Singapore Airlines, a China Airlines, a LOT, a Finnair, az Aviareps által képviselt légitársaságok sora az Air Algerie-től a CSA-n át az Air Madagascarig, a TAP Air Portugal és a Qatar Airways. Buzás Andrea, a Singapore Airlines-t (SIA) hazánkban képviselő Tensi Aviation munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy a légitársaságot a Tripadvisor szavazásán a világ legjobbjának választották meg. A szingapúri székhelyű vállalathoz tartozik a Silk Air regionális és a Scoot nevű fapados társaság is, utóbbi például Athénbe üzemeltet járatot.

A SIA flottájával kapcsolatos újdonság, hogy 9 darabot rendeltek az Airbus A350-900 XWB típusból, amely akár 20 órát képes egyfolytában repülni. Ez a gép fog közlekedni non-stop az ázsiai városállam és New York között. További érdekesség, hogy csak business és premium economy osztály lesz a gépen, összesen 167 üléssel. A SIA-nál foglalható kiegészítő szolgáltatás például a szingapúri stopoverhez kapcsolódóan a szállás vagy az ingyenes városnézés.