Légitársaságokat vásárolna fel a Ryanair

Forrás: AIRportal.hu

 2019. február 04. 12:01

A nemrég teljes egészében bekebelezett osztrák Laudamotion után újabb, kisebb légitársaságokat vásárolna fel az ír fapados.

Erről a híresen szabadszájú vezérigazgató, Michael O’Leary beszélt Bécsben a Reutersnek, kiemelve, hogy cége több légitársaságot magában foglaló csoportként kíván fejlődni a következő években. Az elképzelés szerint a legnagyobb a Ryanair maradna, ugyanakkor Ausztriában önálló vállalatként, a megszokott Boeing 737-esek helyett Airbus-flottával fejlődhet tovább a Laudamotion. Emellett keresnek még egy, vagy amennyiben nagyon kecsegtető ajánlatokat kapnak, akár két kisebb, 20-50 gép közötti flottával rendelkező, felvásárolható céget. O’Leary szerint ennél nagyobb, jelentős befektetést igénylő felvásárlások a következő években szóba sem jöhetnek.

Egyelőre nem tudni, melyik lesz a következő, vásárlásra kiszemelt cég

Fotó: pexels.com

A cégek megszerzését hasonlóan képzeli el, mint a Laudamotion esetében. Először csak kisebb részesedést szereznének az adott légitársaságban, majd fokozatosan vennék át az irányítást és a teljes tulajdonjogot. A következő, vásárlásra kiszemelt céget egyelőre nem nevezte meg O’Leary, mint ahogy azt sem árulta el, milyen üzemelési területen bővítenék ki a portfóliójukat.

Kapcsolódó cikkek