Nemcsak szépek, de viccesek is – szavazhatunk a világ legjobb turisztikai videóira

Forrás: turizmus.com

 2023. október 08. 10:52

Elindult a közönségszavazás a világ legjobb turisztikai videóira, a nyertes a CIFFT People’s Choice díját viheti haza. A kisfilmek alkotói, amellett, hogy gyönyörű helyszíneket tárnak a szemünk elé, humorérzéknek sincsenek híján.

A Turisztikai Filmfesztiválok Nemzetközi Bizottsága (CIFFT) People's Choice díjának célja, hogy felhívja a figyelmet a videók központi szerepére a turisztikai márkák népszerűsítésben. Idén összesen 25 ország 56 magával ragadó videójára adhatják le a nézők a szavazataikat.Az elmúlt években Görögország (2018), Azerbajdzsán (2019), Spanyolország (2020), Portugália (2021), valamint Bosznia-Hercegovina (2022) videói voltak a közönség kedvencei, amelyek elnyerték a világ legjobb turisztikai filmjének járó címet.

Hírességek is szerepet vállalnak a turisztikai imázsfilmekben, például Roger Federer, a tenisztörténelem egyik legsikeresebb versenyzője

Fotó: CIFFT / filmrészlet

"A szavazás jó lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzük a világot lenyűgöző videókon keresztül, és részt vegyünk a tehetséges filmkészítők és a turisztikai szervezetek kivételes munkájának elismerésében. Mindenkit arra bátorítunk, hogy nézze meg a videókat, és adja le szavazatát arra , amelyik a legjobban tetszett neki" – mondta Alexander V. Kammel, CIFFT igazgatója.

A kisfilmekre – amelyek között ezúttal nincs magyar induló – október 20-án déli 12 óráig lehet szavazni a CIFFT oldalán, ide kattintva.

A győztest még aznap, közvetlenül a szavazatok összesítése után jelentik be.