Légy trendi és fedezd fel a tengerpartot Segway-jel!

Forrás: turizmus.com

 2016. július 12. 09:51

Nyaralásunk és utazásaink alkalmával szinte mindenhol találkozhatunk már Segway, elektromos roller vagy elektromos kerékpár bérlési lehetőséggel, háttérbe szorítva a hagyományos kerékpárokat és a mopedeket is.

A turisták körében újdonságnak számító Segway igen népszerű, és a statisztikai adatok alapján a privát használatra vásárolt eszközök száma is évről évre növekszik. A folyamatos fejlesztés és a több különféle terepre és célból készített Segway „család” egyre inkább ki tudja szolgálni a hétköznapi használók igényeit is. Így mostantól ne lepődjünk meg, ha naponta találkozunk segwayező turistacsoporttal, mini-segway- el munkába siető üzletemberrel, vagy elektromos rolleren közlekedő diákokkal.


Természetesen, mint minden közlekedésre használt eszköz, a Segway és más elektromos meghajtású eszközök is rejtenek magukban némi baleseti kockázatot a használókra és környezetünkre nézve. Kiemelten akkor, amikor nyaralásunk alkalmával, először bérelünk egy ilyen eszközt, akár a tengerparton való közlekedés, akár egyéni városnéző túra miatt. Ezért is fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, milyen utasbiztosítást kössünk.

Mondial Assistance utasbiztosítása viszont ezen elektromos meghajtású eszközök használata során a használóban bekövetkezett sérülések esetén is ugyanolyan orvosi ellátásban részesíti az utast, mint más motoros jármű bérlése során bekövetkezett káresemények alkalmával. Pl.: Quadozás, robogózás...

Így nem kell aggódnunk ezen újdonságok kipróbálásától sem, mert ahogy már megszokhattuk utazás alatt Önre és családjára is a Mondial Assistance Őrangyala vigyáz. (x)