Legyen a vízitúra mindenkié! – egész éves eseménysorozat indul

Forrás: turizmus.com

 2023. május 16. 15:41

Szombaton a Nagy Dunakanyar Evezéssel veszi kezdetét a Magyar Vízitúra Szövetség vízitúrázást népszerűsítő, egész éves eseménysorozata.

A Magyar Vízitúra Szövetség közleménye szerint a Dunakanyarban május 20-án megrendezésre kerülő Nagy Dunakanyar Evezéssel indul a Legyen a vízitúra mindenkié! elnevezésű eseménysorozat. Az egész éves, mintegy 50 rendezvényt magába foglaló programsorozat célja, hogy népszerűsítse a vízitúrázást, a hazai vízterületeket, az aktív természetjárást. Az események ideálisak azok számára is, akik még nem jártasak a vízitúrázásban, de érdeklődnek iránta. A programsorozatot az Aktív Magyarország támogatja.

A Legyen a vízitúra mindenkié! szervezői országszerte rendeznek túrakenus, SUP-os, kajakos, sárkányhajós vízitúrákat, teljesítménytúrákat, túraversenyeket és egyéb vízitúrázást népszerűsítő eseményeket egészen október végéig.

A vízitúrázást népszerűsíti a Magyar Vízitúra Szövetség eseménysorozata

Fotó: Magyar Vízitúra Szövetség

A rendezvényeket folyamatosan töltik fel a Magyar Vízitúra Szövetség weboldalára, amelyen keresztül lehet regisztrálni az egyes vízitúrás programokra.

A Magyar Vízitúra Szövetség elkötelezett abban, hogy a vízitúrázás népszerűsítése mellett kiemelkedően fontos szerepet vállaljon a természetvédelem terén is. Ezért minden programban és eseményen hangsúlyosan szerepel majd az ökológiai nevelés, a környezettudatosság és a fenntarthatóság is.