Lecseréli az egyszer használatos műanyagokat az Air France

Forrás: turizmus.com

 2019. június 14. 10:35

210 millió egyszer használatos műanyag eszköztől szabadul meg az Air France 2019 végére.

Idén a környezetvédelmi világnapon a Párizs-Charles de Gaulle reptérről Detroitba tartó AF378-as Air France járaton már alig voltak egyszer használatos műanyagok, az utasok bioanyagokból készült eszközöket kaptak a műanyag helyett.

Az Air France bejelentette, hogy 1300 tonna egyszer használatos műanyagtól szabadul meg. Járatain ezek helyett fenntartható alternatív megoldásokat alkalmaz a jövőben.

Környezettudatos lépések sorozatát vezette be a légitársaság

Fotó: Air France

Ez azt jelenti, hogy az Air France 100 millió műanyag poharat cserél papírpohárra; 85 millió műanyag evőeszközt cserél bioalapanyagból készült eszközökre és csomagolásra; 25 millió műanyag keverőpálcikát cserél fából készültre; 2018 novemberétől pedig már „Bon Appetit” zacskóban szolgálják fel a második fogást a francia légitársaság hosszútávú járatain. Így a légitársaság 2019 végére 1300 tonnával kevesebb műanyagot használ majd.

Az Air France egyébként már 2015 óta nem szolgáltat műanyag szívószálat utasainak, ezzel már önmagában 1,3 millióval kevesebb műanyag eszközt használ, mint előtte.

 

Alacsonyabb üzemanyagfogyasztás és zajszennyezés

A június 5-én indult AF378-as Párizs-Detroit járat gépe egy Boeing 787-9-es volt, ami a legújabb az Air France flottájában. Egy ilyen újgenerációs Dreamliner repülő alkalmazása olyan előnyökkel jár, mint a 20 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, vagy a kisebb mértékű zajszennyezés.

A pilóták a repülési útvonalat az időjárási körülményekhez és a repülő tömegéhez megfelelően alakítják majd. Ezeknek a környezetbarát repülési technikák pedig az lesz az eredménye, hogy akár 2,7 liter/ utas /100 kilométerre is csökkenhet a gépek üzemanyag-fogyasztása.

Az Air France elkötelezett aziránt, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Azért, hogy ez a gyakorlatban is megvalósuljon, az Air France három nagy konkrét célt határozott meg:

– csökkenteni és kompenzálni a CO2-kibocsátást;

– csökkenteni, újrahasznosítani és átdolgozni a szemetet;

– csökkenteni a zajszennyezést.

Az Air France csoport eddigi törekvéseinek teljesítése révén már 20 százalékkal csökkentette CO2-kibocsátását utasonként, így 2018-ra elérte az eredetileg 2020-ra vonatkozó vállalását.