Lemond fizetése egy részéről a Budapest Airport menedzsmentje

Forrás: turizmus.com

 2020. április 02. 13:06

A repülőtér-üzemeltető kezdeményezésére létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalók megsegítésére.

A legfrissebb adatok és előrejelzések szerint Európa légi közlekedését sújtja a legkomolyabban a koronavírus-járvány. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is elveszítheti átmenetileg, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak. A jelenlegi válság a budapesti repülőteret is drasztikus mértékben érinti. Összehasonlításképp: 2019. március 31-én 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának utolsó napján 520 fő volt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a jelenlegi válsághelyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. A vállalat január óta számos intézkedést tett a munkahelyek megvédése és a munkavállalók biztonsága érdekében. Ennek a folyamatnak egy következő lépése, hogy a Budapest Airport kezdeményezésére létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány – hangsúlyozz a cég közleményében.

A jelenlegi válság a budapesti repülőteret is drasztikus mértékben érinti

Fotó: 123rf

Az alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége, anyagi biztonsága vagy megélhetése. Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja.

A Budapest Airport vezetősége döntött az alapítvány felállításáról, majd arról is, hogy elsőként szeretné személyesen is anyagilag támogatni az alapítvány munkáját. Ezért a BUD csoport minden felsővezetője felajánlotta áprilisi jövedelmének nagy részét az alapítvány, és így közvetve azon kollégák számára, akik a koronavírus-járvány miatt anyagi, szociális vagy egészségügyi segítségre szorulnak. A több mint 60 000 eurót kitevő felajánlás mellett a vállalatvezetés továbbra is minden erejét és idejét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítja – közölték.

A támogatásra a BUD csoport jelenlegi és volt munkavállalói pályázhatnak, a juttatások odaítéléséről pedig szociális szempontokat figyelembe véve dönt a Budapest Airport vezetőiből álló kuratórium.