Lengyelország: negatív PCR-teszttel elkerülhető a karantén

Forrás: turizmus.com

 2021. január 26. 15:52

Módosították az eddigi szabályozást, amely szerint a közösségi közlekedési eszközzel beutazóknak tíz napra karanténba kellett vonulniuk.

Lengyelországban a legújabb, módosított szabályozás értelmében nincs karanténintézkedés abban az esetben, ha a szervezett módon (repülővel, vonattal, busszal) beutazott személy a beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett PCR típusú, negatív koronavírustesztet mutat be – olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján.

Az európai uniós állampolgárok szabadon beutazhatnak Lengyelország területére, azonban a december 17-én bejelentett, majd január 11-én meghosszabbított korlátozások fényében meghozott, eddigi szabályok értelmében a december 28. és január 31. között az országba szervezett módon beutazó személyek kötelesek voltak 10 napra karanténba vonulni, ezt a szabályozást enyhítette az új rendelkezés.

A magángépjárművel utazókra nem vonatkozik a karanténkötelezettség.

A LOT lengyel légitársaság egyik gépe a varsói Chopin repülőtéren

Fotó: 123rf

Az EU valamely más tagállamában tartózkodási jogcímmel rendelkező személyek személygépkocsival tranzitálhatnak Lengyelországon keresztül, azonban a repülőgéppel, lengyelországi átszállással utazók a tranzitzónát nem hagyhatják el, illetve az abból történő kilépés esetén Lengyelországban karanténkötelezettség vonatkozik rájuk, kivéve, ha 48 órán belül elvégzett PCR típusú, negatív COVID-19 teszttel rendelkeznek.