Lengyelországban nyitja meg 21. bázisát a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 19:14

Szeptembertől a légitársaság egy repülőgépet állomásoztat Lublinban, amely a hatodik bázisa lesz Lengyelországban, és további öt új útvonalat indít Lengyelországból.

A Wizz Air bejelentette, hogy 21. bázisát Lengyelországban, Lublinban nyitja meg egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel szeptember 14-én. Ez a légitársaság hatodik bázisa lesz Lengyelországban.

A Wizz Air már most is üzemeltet járatokat Lublinba. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Lublinból elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 115 százalékkal nő. A légitársaság meggyőződése, hogy ez stimulálni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, a fogyasztók számára pedig több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé.

A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd lublini bázisáról Brüsszel-Charleroi, Doncaster-Sheffield és Glasgow repülőterekre szeptember 14-től, valamint megnöveli a járatsűrűsséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Oslo-Torpra.

A légitársaság bejelentette továbbá, hogy szeptember 15-től új útvonalat indít Wroclawból Stockholm-Skavstára és Poznanból Milánó-Bergamóba, amelyet egész évben üzemeltet majd.

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air 113 útvonalat üzemeltet 7 lengyel repülőtérről 20 országba.