Lezárják a bécsi Burgringet húsvétkor

Forrás: turizmus.com

 2015. március 16. 15:42

Villamosvágány-felújítási munkák miatt tíz napra lezárják a forgalom elől a bécsi Burgring egy szakaszát. A villamosok módosított útvonalon közlekednek majd, az autósokat pedig elterelik.

Március 28-tól csak az U2-es metróval lesz érdemes megközelíteni például a Naturhistorisches és a Kunsthistorisches Museumot Bécsben, mivel villamosvágány-felújítási munkák miatt tíz napra lezárják a forgalom elől a Burgring egy szakaszát. A forgalomkorlátozás nemcsak a tömegközlekedést, de az autósokat is érinti, mivel a felújításhoz használt munkagépeknek és anyagoknak több hely kell, mint korábban gondolták.

Az autósokat az úgynevezett „Zweier-Linie"-re terelik, vagyis az Operngasse, Friedrichstraße, Getreidemarkt és Museumsstraße útvonalon kerülhetik ki az építési területet. Torlódásra azonban így is számítani lehet.

 

Április 7-ig módosított útvonalon haladnak majd a villamosok is. A Linie 1 a Stefan-Fadinger-Platztól a Karlsplatzon, a Parkringen és a Julius-Raab-Platzon át éri el a Prátert, míg a Linie 2 a Városházát és a Schwedenplatzot érintve közlekedik Ottakringtől a Friedrich-Engels-Platzig. A Linie 71 rövidített útvonalon halad majd, és csak a Schwarzenbergplatz és a Zentralfriedhof között közlekedik, míg a Linie D a Parkringen végighaladva köti össze a Franz-Josefs-Kait Nußdorffal. A vágányfelújítási munkák ideje alatt egyáltalán nem közlekedik majd a Vienna Ring Tram.