Hétfőn lezárták a Dobogókő környéki utakat

Forrás: MTI

 2014. december 01. 13:35

A burkolatra hulló fagyott ágak, illetve az utak fölé hajló és kidőlt fák miatt lezárták a Pilisszentkeresztet Pilisszentlélekkel összekötő utat, s a Dobogókőre vezető bekötőút is használhatatlan - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője hétfő délelőtt az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy a térségben nulla fok körüli a hőmérséklet, s folyamatosan esik az eső, ami azonnal ráfagy a faágakra. Mivel az esti, éjszakai órákban ónos eső esett, hiába szórták fel az utat, a nagy mennyiségű jég súlya alatt leszakadó faágak, illetve a kidőlt fák miatt veszélyes a közlekedés Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek között. Biztonsági okokból ezt az utat, illetve a két település között nyíló dobogókői bekötőutat lezárták.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az osztályvezető hozzátette: noha a cég szakemberei a katasztrófavédelemmel és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársaival együtt dolgoznak a kritikus ágak, fák eltávolításán, s újabb szórógépet is küldtek a térségbe, lehet, hogy csak kedden tudják megnyitni a két útszakaszt.

Lőrincz László, a dobogókői sícentrum vezetője az MTI érdeklődésére korábban azt mondta: a vasárnap este hullott csapadék éjjel ráfagyott a hegyre vezető utakra, a hegytető felé közeledve egyre több a letört faág. A sícentrumban akadozik az áramszolgáltatás. A hegytetőn mínusz 2 fokot mérnek - fűzte hozzá.