Ilyen volt a nyaralóhajózás próbaéve, májustól indul az új szezon

Forrás: turizmus.com

 2020. december 22. 16:27

A 2020-as évben próbaszezonként üzemeltek a nyaralóhajók a Tisza-tavon és Tokaj térségében. A programnak a francia Nicols Estivale típusú nyaralóhajók bérbe adása mellett, a kikötők létesítése és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítése volt a fő célja.

A vendégek visszajelzései alapján a hajókat, báziskikötőket és a személyzetet pozitívan ítélték meg, még a helyi turisztikai kínálatok és programok fejlesztésre szorulnak – értékelte a program első évét a nyaralóhajókat üzemeltető MAHART.

A célpiac a magyarok és a külföldiek, akik új nyaralási forma után érdeklődnek: szeretik a hajózást vagy próbálták már a csatornahajózást az európai országokban, de kipróbálnák ennek egy változatosabb, vadregényesebb formáját. A nyaralóhajózás egy prémiumszolgáltatás, mely a felső középosztály számára elérhető – szögezi le a cég.

Az idei évben a nyári szezonban fogadhatott külföldi vendégeket a Nyaralóhajózás Program, a Covid-járvány miatt lemondások és átfoglalások is történtek. A statisztikai adatok szerint cseh, osztrák, német, francia, olasz, dán és szlovák vendégek is érkeztek kipróbálni a hajózás élményét Magyarországon. A külföldiek a francia partneriroda, Nicols által szereztek tudomást a náluk is újdonságnak számító desztinációról.

Nézze meg a 2020-as próbaidőszak évértékelő videóját:

 

Mint azt Kárándi Zoltán projektvezető a videóban is elmondja, 2020-ban nem a 100%-os kihasználtság volt a cél, hanem a próbaüzemből nyert tapasztalatok és vélemények átgondolása, a 2021-es évre való teljes felkészülés. Ennek ellenére jó eredményekkel zárult az idei év: a hajók kihasználtsága augusztusban volt a legmagasabb 62%-kal, míg szeptember és júliusban 40%, októberben pedig 25% volt ez az arány.

A statisztikai adatokból kiderült az is, hogy Kiskörén összesen 109, Tokajban pedig 89 hajót adtak ki. A két helyen megfordult magyar és külföldi vendégszám meghaladja az 1000 főt.

A Nyaralóhajózás Program további célja a még nagyobb fogyasztói kör elérése, a hajók teljes kihasználtsága, amely egy új és izgalmas kikapcsolódás lehet barátoknak, családoknak és a corporate piacnak. Őszi kampányukon az látszik, hogy a legtöbben a nagyvárosokból, jelentősebb mértékben a fővárosból foglalnak, vagy a szolgáltatás közelében van érdeklődés.

 

Állandó kedvezmények a jövő évtől

2021-ben a szezon májustól-októberig tart majd. Áprilisban kezdődnek a munkálatokat a hajók Tokajba juttatásával, amire partnereiknek kedvezményes csomagajánlatot alakítottak ki. Egyfajta "elő-előszezoni" ajánlat ez, hiszen a hajókat egyébként is fel kellene juttatni Tokajba. Jövőre a tiszalöki zsilip is nyitva lesz már, azaz teljesen új hajózási opciót is választhatnak majd az utasok. A bérlők már nem csak ugyanabban a báziskikötőben tudják leadni a hajót, ahonnan indultak.

Az időszakos kedvezmények mellett állandó kedvezmények is elérhetőek, maximum 25% kedvezmény kapható a hajóbérlés árából. Elérhető családi, flotta, senior és többhetes foglalásra vonatkozó kedvezmény is.

Most indították el az előfoglalási akciót, amely január 31-ig tart és extra szolgáltatásokkal kedveskednek az utasok részére.