Budapestre hozta Portorožt a LifeClass Hotels & Spa

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. május 21. 17:00

Egy csipetnyi mediterrán hangulatot hozott Budapestre a portfóliójában hat magas kategóriájú szállodát, éttermeket, kongresszusi és wellnessközpontot felsorakoztató LifeClass Hotels & Spa. A cégcsoport sajtóreggeli keretében mutatkozott be a Madame Tussauds Cinema kávézójában május 21-én.

A falakon körben futó, 270°-os ledfalon elevenedtek meg előttünk a szlovén tengerparti város, Portorož látnivalói és a LifeClass Hotels & Spa egységei a Madame Tussauds Cinemában megtartott sajtóeseményen.

Elhangzott: a változatos kikapcsolódási lehetőségeiről ismert régióban Piran történelmi központja a kultúra, Portorož a tengeri élmények szerelmeseinek, a tengerpart és annak hátországa pedig az aktív kikapcsolódás rajongóinak kínál sokszínű élményeket. A sečovljei sólepárló kihagyhatatlan látnivaló.

Az egyik legismertebb helyi szállodalánc, a rendezvény fókuszában álló LifeClass Hotels & Spa szolgáltatásait a 170 éves hagyomány, a 800 éves gyógyítási hagyomány és a tenger melletti elhelyezkedés teszi egyedivé, egységeik Portorožban vendéglátó-, wellness- és kongresszusi szolgáltatások széles skáláját kínálják – tudtuk meg.

A falakon körben futó, 270°-os ledfalon elevenedtek meg előttünk a szlovén tengerparti város, Portorož látnivalói és a LifeClass Hotels & Spa egységei

Fotó: turizmus.com

„Együttműködésünk a mai sajtóreggelivel indul, de az átfogó termál- és wellnesskínálatot biztosító szlovén szállodalánc mostantól folyamatosan lesz jelen a magyar piacon" – emelte ki az eseményen Révész Róbert, a HotelPremio Group társtulajdonosa.

A magyar piac a cégcsoport számára évről évre fontosabbá válik, amit jelez az is, hogy a LifeClass Hotels & Spa weboldala immár magyar nyelven is elérhető – emelte ki Mitja Žnidaršič MICE sales executive.

A hotelekről és a szolgáltatásokról Nika Filipič adott részletes tájékoztatást. Szálláshelyeik Portorož központjában, a tengerpart közvetlen közelében találhatók. Összesen 778 modern szobát kínálnak, több mint 1800 vendégnek nyújtanak szálláslehetőséget. Repertoárjukban 15 étterem és bár található, a szolgáltatásokat kongresszusi központ (Congress Center Portus) és a 10.000 négyzetméteres wellnessközpont (Terme Portorož) egészíti ki. Két privát strandjuk (Meduza és Meduza Exclusive) több egymást követő évben elnyerte a Kék Zászló minősítést.

A Mind Hotel Slovenija***** Portorož egyik legjobb értékeléssel rendelkező szállodája, az egység 128 szobával és 16 lakosztállyal, valamint büfé- és a la carte étteremmel rendelkezik. A legrégibb tradícióval rendelkező Grand Hotel Portorož****superior 146 kétágyas és 45 háromágyas szobát, valamint 7 apartmant és éttermet kínál.

Az újonnan megújult Hotel Riviera**** szolgáltatásait 183 szoba, 3 lakosztály és büféétterem alkotja

Fotó: turizmus.com

Négycsillagos egységeik az ACT-ION Hotel Neptun**** (85 kétágyas szoba és 2 apartman), a Socializing Hotel Mirna**** (78 kétágyas szoba), valamint a Wellness Hotel Apollo**** (33 kétágyas, 17 háromágyas, 35 négyágyas szoba és 2 apartman). Az újonnan megújult Hotel Riviera**** szolgáltatásait 183 szoba, 3 lakosztály és büféétterem alkotja.

A lánc sokszínű kínálatát egyre több magyar utazó fedezi fel. Egységeikben a magyar vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 2023-ban 5%-kal nőtt, az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka, a legnépszerűbb, július-augusztusi időszakban pedig 4-5 éjszaka. Az egységek elsősorban a 40-49 évesek körében népszerűek, a legtöbben 3-12 év közötti gyermekkel érkeznek.

A mediterrán környezetben található, különféle wellness- és gyógyászati központtal, valamint termál- és fűtött tengervizes medencékkel rendelkező Terme Portorož szolgáltatásai az év 365 napján elérhetők.

A kezelések alapja az öt helyi gyógyító tényező (egyebek mellett a sóiszap), a holisztikus megközelítés a test és a lélek egyensúlyát hivatott elérni – tudtuk meg Katerina Grego marketingszakértőtől.

A régió a júniustól induló közvetlen trieszti repülőjárattal még gyorsabban elérhetővé válik.