Bikinitilalmat vezettek be egy olasz üdülőhelyen

Forrás: turizmus.com

 2024. május 03. 13:02

A legtöbb közterületen tilos fürdőruhában mutatkozni egy olaszországi üdülőhelyen.

Lignano – más olaszországi üdülőhelyekhez hasonlóan – úgy döntött, hogy „szabályoz egy olyan szempontot, amelyet eddig a józan észre és az illemre bízott”.

Az Adriai-tenger népszerű üdülőhelyén tavaly már hoztak szigorú intézkedéseket a túlzott alkoholfogyasztás ellen, korlátozták a strandok éjszakai megközelíthetőségét és megtiltották a szabad ég alatt történő alvást is.

Ezekhez jött néhány új szabály. Egyrészt korlátozzák „a bikinik és fürdőnadrágok közszemlére tételét”, valamint megtiltják a vadkempingezést, a lakókocsik és lakóautók parkolását is a tengerparti település utcáin.

Lignano fürdőruha-viselési szabályokat vezetett be

Fotó: 123rf.com

A közterületeken, illetve a nyilvánosság számára nyitva álló területeken –  a tengerparti sétány, a lagúna, a kikötők és a dokkok kivételével – ezentúl tilos fürdőruhában vagy meztelen felsőtesttel mutatkozni. A szabály a 12 éven aluli gyerekekre nem vonatkozik.

Az új rendelet a nyilvános helyen történő vetkőzést is tiltja, ideértve a nyilvánosság számára nyitott magánterületeket is. Ezenkívül teljesen meztelenül még a strandon is tilos mutatkozni ezentúl – írja a Der Standard.

A szabálysértők akár 500 eurós bírságra számíthatnak.