Lisszabonból Maceióba indít járatot a TAP

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 08. 15:21

A járat indulását eredetileg október végére tervezték, de várhatóan már előbb beindul a forgalom a portugál főváros és a Brazília északkeleti részén fekvő, népszerű üdülőhely között.

A TAP Portugal új járata heti három alkalommal köti majd össze a két várost a légitársaság A320NEO típusú gépével.

Európa és Maceió között eddig nem üzemeltek közvetlen légi járatok. Maceió Alagoas állam fővárosa, és közel egymillió lakosával, fehér homokos strandjaival, pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányával, a gyarmati időket idéző óvárosával, számos múzeumával, öko- és sportturisztikai kínálatával a régió egyik leglátogatottabb úti célja.

Brazília északi régiójába jelenleg is üzemeltet járatokat a TAP, a gépek heti 2-2 alkalommal közlekednek Lisszabon és Fortaleza, illetve Recife között. Portugália és Brazília között összesen heti 18 TAP-járat biztosít összeköttetést.

Maceió tengerpartja

Fotó: 123rf

Éled a turizmus Brazíliában

Kedvező hírek érkeztek a legnagyobb belföldi és nemzetközi forgalmat bonyolító brazíliai  GOL légitársaságtól Sárdi Rezső, a brazíliai HAVAS Creative Tours képviselőjének tájékoztatása szerint. A GOL ugyanis újból megnyitotta  csoportfoglalási rendszerét, így a 2021. áprilistól  júniusig tartó időszakra ismét lehet csoportos helyfoglalást eszközölni.

A GOL jelenlegi menetrendje elsősorban a belföldi járatokra koncentrál, számos nemzetközi járatot felfüggesztettek, leállítottak vagy szüneteltetnek. Szeptemberben és októberben azonban több  nemzetközi járat újraindítását tervezik, Buenos Aires, Córdoba, Rosario (Argentína), Santa Cruz de la Sierra (Bolívia), Santiago, Asunción, Lima  és Orlando úti célokba.

Az Iguassu vízesésnél is beindult a turizmus,  az utazási irodák újból szervezik az olyan programokat, mint a nemzeti park meglátogatása, a Macuco safari, helikoptertúrák, kirándulások az ITAIPU vízi erőműhöz, a madárpark vagy a három ország közös határának a meglátogatása. Az argentin és a paraguayi határ jelenleg még zárva van, így ezekbe az országokba Iguassuból szárazföldi úton nem lehet átjutni.