Lisszabonról, magyaroknak

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 14. 15:14

Hogyan segített egy magyar építész az 1755-ös földrengés utáni helyreállításban? Ki volt az a legendás hazai fociedző, akinek szobrát a Benfica stadionban tekinthetjük meg? Mindez kiderül a portugál fővárost bemutató vadonatúj útikalauzból.

A Hibernia kiadó napokban megjelent Lisszabont és környékét bemutató útikönyv ugyanis többek közt ezekre a kérdésekre ad választ, de a magyar vonatkozásokon túlmenően számos egyéb érdekesség is kiderül belőle.


A kötetet ugyanis magyarok írták, a hazai közönség igényeire szabva, és a „kötelező" látnivalók mellett olyan érdekességek is szerepelnek benne, amelyek a portugál fővárost már ismerők számára is újdonságként hatnak.

A könnyen kezelhető, zsebrevágható, 14 térképet és 340 fényképet is tartalmazó útikönyv egyes fejezetei bemutatják a város történelmét, kultúráját, földrajzát, gasztronómiáját és egyes kerületeit, kirándulásokra invitálnak a környékre és egy útiszótár segítségével könnyítik meg a kommunikációt. Az olvasó emellett hasznos tippeket kap a helyi szokásokról a borravalótól kezdve a bankkártyák használatán át a tömegközlekedésig.

És bár a város olyan gyors ütemben fejlődik, hogy mire ez a könyv a boltokba kerül, már számos új attrakcióval bővül, de amennyire lehetséges, a legaktuálisabb tudnivalókat tartalmazza.

A keretes formában olvasható „sztorik" a szerzők szándéka szerint segítenek a száraz tények mögött rejlő valóságot szórakoztató formában közelebb hozni az olvasóhoz. (Szent Antal, Tengerész Henrik, a lisszaboni földrengés és az ezt követő újjáépítés stb.)

Az útikönyv emellett számos olyan – a szerzők illetve segítő társaik tapasztalatán, élményein alapuló – információban bővelkedik, amelyeket nagy valószínűséggel sem más útikönyvben sem az interneten nem találhatóak meg.

Kapcsolódó cikkek

Marokkóból, szeretettel

2018. szeptember 12.