Péntek estig fokozott ellenőrzés és forgalomkorlátozás lesz a budapesti repülőtér környékén

Forrás: MTI

 2024. május 08. 11:05

Fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér illetékességi területén a kínai delegáció magyarországi tartózkodása idejére.

Az ORFK tájékoztatása szerint a korlátozások célja a delegáció akadálytalan közlekedésének és biztonságának szavatolása, ezért szükséges a jelzett területre belépők fokozott ellenőrzése, a belépés és benntartózkodás lehetőségének korlátozása, illetve szükség esetén az ott tartózkodók távozásra kötelezése.

Jelezték, hogy szerdán 6 órától legkésőbb pénteken 22 óráig megtiltják a járművel történő megállást és a gyalogos közlekedést egyes útszakaszokon, beleértve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, az utak melletti földterületeket és annak környékét.

Péntek estig jelentős korlátozásokra kell számítani a repülőtéren és környékén

Fotó: 123rf.com

Felhívták a figyelmet arra, hogy szerdán 15 órától 22 óráig, valamint pénteken 13 óra 30 perctől 19 óráig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A terminálján az induló szint járdáit lezárják, és megtiltják a látogatók belépését a kilátóteraszra és az AEROPARK területére.