London a legnépszerűbb nyári úti cél

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 17. 15:13

A HotelsCombined.com hotelár-összehasonlító weboldal közzétette a legnépszerűbb európai nyári úti célok tízes toplistáját.

Ezek alapján London a legnépszerűbb nyári úti cél Európán belül. A friss adatok felsorakoztatják azokat a városokat, ahova a legtöbb foglalás érkezett; az adatokból az is kiderül, hogy a londoni szállások iránti érdeklődés 7%-kal nőtt 2013 óta.

A HotelsCombined összesítette a 2014-es fő nyári szezonra vonatkozóan (július-augusztus) a hotelfoglalásokat, majd felállította a tíz legnépszerűbb úti cél sorrendjét, mely az alábbi:

1.            London

2.            Párizs

3.            Barcelona

4.            Róma

5.            Dublin

6.            Berlin

7.            Amszterdam

8.            Edinburgh

9.            Manchester

10.          Prága

 

A top városok listája színes; ugyanakkor London, Párizs, Barcelona és Róma már második éve tartja a pozícióját. Berlin népszerűsége megnőtt: 2013 óta 34%-kal nőtt a berlini szobafoglalások száma, ezáltal a német főváros a korábbi tízedik helyről a hatodikra lépett elő.

Prága, illetve Manchester iránt is megnőtt az érdeklődés az elmúlt 12 hónapban: a prágai hotelekben 34, a manchesteriekben pedig 22%-kal több szobafoglalás történt.

A tízes toplistán szereplő városokban a tavalyi adatokhoz képest összességében 9%-kal növekedett a szobafoglalások aránya – áll a portál közleményében.