London Gatwicken is bázist létesít a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 18. 15:18

A Wizz Air új bázist nyit a londoni Gatwick repülőtéren, amely London-Luton és Doncaster Sheffield után a Wizz Air UK, a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának harmadik bázisa lesz.

A WIZZ egy Airbus A321 típusú repülőgépet telepít a dél-londoni központba, és 2020. október 22-től négy új járatot indít szabadidős desztinációkra, Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Máltára - tájékoztatott a légitársaság.

Látványosan erősíti pozícióit a brit piacon a légitársaság

Fotó: Wizz Air

A Wizz Air első repülőgépe 2016-ban szállt fel a londoni Gatwick Repülőtérről, azóta pedig közel 1 millió utast szállított itteni járatain. Az új, gatwicki bázisról induló új járataival évente 450 000 ülőhelyet kínál népszerű nyári úti célokra, beleértve az egész évben elérhető Athént, Nápolyt, Lanzarotét és Máltát.

A WIZZ egyébként nemrégiben jelentette be, hogy Doncaster Sheffield repülőterén nyitja meg első brit regionális bázisát, ahol a légitársaság 2020 októberétől egy Airbus A320 típusú repülőgépet állít szolgálatba, és hét új járatot indít olyan desztinációkra, mint Alicante, Malaga, Lárnaka, Faro, Lublin, Kassa és Szucsáva.

A Gatwick és Doncaster Sheffield bázisok kapcsán induló új járatok a Wizz Air UK hálózatának jelentős bővülését eredményezik. A légitársaság már 119 útvonalon és 69 úti célon üzemeltet járatokat összesen 11 egyesült királyságbeli repülőtéren. A két új Wizz Air UK-bázis megalapítása a WIZZ-hálózat gyors ütemű növekedésének időszakában történik. 2020 áprilisa óta a légitársaság több mint 200 új útvonallal bővítette hálózatát, és a közelmúltban Doncaster Sheffield-ben, Bákóban, Dortmundban, Lvovban, Lárnakában, Milánó-Malpensában, Tiranában és Szentpéterváron jelentett be új bázisokat - olvasható a közleményben.

„A Wizz Air mára az Egyesült Királyság negyedik legnagyobb légitársaságává vált. Az új, gatwicki bázis és a négy új járat megerősíti a Wizz Air UK pozícióját, mint brit légitársaság. Készen állunk, hogy további, kulcsfontosságú repülőterek bővítésével támogassuk az Egyesült Királyság gazdaságának helyreállítását" – mondta Owain Jones, a Wizz Air UK ügyvezetője.