London másképp – fedezd fel a nagyváros titkait!

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 22. 15:24

Ha azt hiszed, ismered ezt a hatalmas várost, nagyon tévedsz. Még az ott élőknek is évekbe telik, mire felfedezik titkait, hát még a turistáknak.

Ezért van nagy sikere az egyik utazási iroda különleges túráinak, amelyek nem elsősorban a Westminster Abbeyt és a Big Bent ajánlják megtekintésre, hanem tematikus városi vezetett sétákat szerveznek, a legkülönfélébb területeken.

Az egyik a metropolis legmenőbb üzleteit látogatja végig, ahonnan akár inspirációt is kaphat valaki hazai vállalkozásához. A „cool” boltocskák, butikok vagy különleges éttermek a legkülönfélébb stílust képviselik, a csúcstechnológiás, futurisztikus terektől a kézműves árukat kínáló boltokig, a hűvös minimál helyektől az Alice Csodaországban stílusú, aranyban pompázó, bájos üzletekig. A séta során a résztvevők meghallgathatják, milyen történet rejlik a virágzó vállalkozások mögött, és hogyan fejlődtek azok a kezdeti bukdácsolás után ragyogó márkává.

Az egyik túra a metropolis legmenőbb üzleteit látogatja végig, ahonnan akár inspirációt is kaphat valaki hazai vállalkozásához

Fotó: Kokon Tozai

Egy másik téma az alternatív, fenntartható, zöld vállalkozásokat mutatja be, a harmadik pedig a fenntartható építészetet demonstrálja. A londoni tájképet formáló környezetbarát épületek belső, technikai titkaiba is bepillantást enged ez utóbbi: megtudhatjuk, lehet-e egy felhőkarcoló” zöld”, és milyen trükkök kellenek ahhoz, hogy valamely épület megkapja ezt a hőn áhított jelzőt, pedig valójában nem is környezetbarát.

Nagy sikere van a pénzügyi Londont bemutató túrának is, akárcsak a metró titkos zugait feltárónak. A legtöbb sétát, ha igény van rá, személyre is szabják, de az is gyakori, hogy iskolai vagy vállalati csoportok számára szerveznek tematikus, úgynevezett „bennfentes” programokat.