LOT Dreamlinerrel New Yorkba?

Forrás: turizmus.com

 2017. július 02. 14:22

Ismét közvetlen légijárat indul Budapest és az Amerikai Egyesült Államok két városa között – értesült az Egekura blog lengyel és magyar iparági forrásokból.

Mint írja, a jövő év első felében induló közvetlen légi összeköttetést a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT fogja üzemeltetni, a legújabb generációs Boeing 787 Dreamliner repülőgépekkel. Erről a lehetőségről cikkezik a lengyel Pasazer utazási oldal is.

A LOT egy Dreamlinere lényegében Budapestre kerülne majd. A lengyel légitársaság, a Budapest Airport és a két állam együttműködésével megvalósuló légi összeköttetést napokon belül bejelenti Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnökhelyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, amikor a LOT Dreamliner gépe Budapestre érkezik és itt tölt mintegy hat órát - írja a blog.

 

Információi szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság még nem indította meg azt az eljárást, amellyel a lengyel társaságot kijelölhetnék ki Budapest és New York, illetve egy másik USA-beli város közötti útvonalra.

Kapcsolódó cikkek