Lövöldözés volt Isztambulban egy idegenforgalmi látványosságnál

Forrás: MTI

 2015. augusztus 21. 16:42

Lövöldözés tört ki szerda délután Isztambulban egy népszerű turisztikai látványosság, a Dolmabahce palota közelében, amely egyúttal a török miniszterelnök isztambuli irodáinak is otthont ad.

A fegyveresek az épület bejárata előtt posztoló rendfenntartókra támadtak. A Hszinhua kínai hírszolgálat értesülései szerint a rajtaütésben egy rendőr megsebesült. Több helyi lap egy robbanásról is beszámolt, ezt azonban egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

A helyszínre mentőautókat vezényeltek, a rendőrség lezárta a lövöldözés környékét - adta hírül honlapján a Hürriyet című török napilap.

Ahmet Davutolgu kormányfő a támadás idején Ankarában tartózkodott.
A Dogan török hírügynökség tudomása szerint a rendőrség lefogott két fegyverest.

A török kormány az előző hónapban összehangolt hadjáratot indított a terrorizmus ellen. Azóta a biztonsági erők az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet észak-szíriai állásai mellett a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) észak-iraki létesítményeit is támadják, illetve Ankara beleegyezett abba, hogy amerikai harci gépek az Iszlám Állam elleni csapásokhoz használhassák a szíriai határ közelében lévő incirliki légi támaszpontot.