Kedden újra sztrájk lesz a Lufthansánál, törölték a frankfurti és a müncheni járatokat

Forrás: turizmus.com

 2024. február 19. 13:17

Kedden újra sztrájkol a Lufthansa földi személyzete, többek között a frankfurti és a müncheni repülőtér is érintett.

A Verdi szakszervezet február 20-ra, keddre ismét figyelmeztető sztrájkba hívta a Lufthansa földi személyzetét.

A szakszervezet tájékoztatása szerint a munkabeszüntetés kedden hajnali 4 órakor kezdődik és szerdán reggel 7 óra 10 perckor fejeződik be a frankfurti, a müncheni, a hamburgi, a berlini, a düsseldorfi, a köln-bonni és a stuttgarti repülőtéren.

Mivel a sztrájkfelhívás a földi személyzet összes tagját érinti, valószínűleg jelentősebb késésekre és számos járat törlésére lehet számítani.

A Budapest Airport honlapja szerint a keddi frankfurti és müncheni, érkező és induló járatokat is törölték.

A Verdi által közölt információk szerint az utasokhoz közvetlenül nem kapcsolódó területeken (pl. teherszállítás, műszak) ettől eltérő időben kerülhet sor sztrájkra.

Kedden újra késésekre és járattörlésekre kell számítani a Lufthansánál

Fotó: 123rf.com

A figyelmeztető sztrájk hátterében a többek között a Deutsche Lufthansa, a Lufthansa Technik, a Lufthansa Cargo, a Lufthansa Technik Logistik Services és a Lufthansa Engineering and Operational Services mintegy 25 ezer alkalmazottból álló földi személyzetét érintő, a cégcsoport egészére kiterjedő bértárgyalások állnak.

A szakszervezet és a munkáltatók között a február 12-i, harmadik tárgyalási fordulóban sem született egyezség, utóbbiak ajánlatát a munkavállalók többsége visszautasította. Egyebek mellett azt kifogásolták, hogy a cégcsoport a rekordnyereség ellenére nem mutatkozott hajlandónak visszaadni nekik annak a jövedelemnek egy részét, amelyről a koronavírus-járvány alatt lemondtak – írja a WirtschaftsWoche a dpa híre alapján.