Lufthansa GDS-díj: az Amadeus válasza

Forrás: turizmus.com

 2015. június 03. 15:50

Az Amadeus közleményben reagál a Lufthansa tegnap bejelentett új kereskedelmi stratégiájára, amelynek keretében felárat számítana fel a légitársaság a GDS-en keresztüli foglalásokra.

„Az Amadeus hiszi, hogy az utazási iparág központjában az utazó áll. Az utasok állandóságot, átláthatóságot és választékot keresnek minden csatornán, mi pedig, mint szolgáltatók, megadhatjuk számukra mindezt a szereplők összekötésével és integrálásával.

A Lufthansa más utat választott azáltal, hogy az utasokat bünteti a disztribúciós csatorna megválasztása miatt. Az utasok így vagy többet fizetnek ugyanazért a szolgáltatásért, vagy, amennyiben az utazási irodák elfogadják az új kereskedelmi stratégiát, és másképp érik el a Lufthansa tartalmait, újabb IT-költségekkel kell számolniuk, amelyet végül az utasra hárítanak, így az utazási iroda és/vagy az utas egyaránt hátrányba kerül.

Ez az új modell ráadásul nehezebbé teszik az összehasonlítást és az átláthatóságot, mivel az utazókat arra kényszeríti, hogy több csatornán keressék a legjobb árakat. Végül, az iparág összességében veszíteni fog az új disztribúciós modellből.

Ahogy eddig mindig, az Amadeus továbbra is nyitottan áll a partnereivel és a fogyasztókkal való együttműködéshez, hogy az utazók és az ágazat érdekeit szolgálja.”