Lufthansa sztrájk - Több érkező és induló Lufthansa-járatot töröltek szerdán

Forrás: turizmus.com

 2015. március 18. 16:36

A Lufthansa pilótáinak szerdán kezdődött, várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő járatát törölték, két müncheni járat kivételével - derül ki a Budapest Airport járatinformációiból.

A csütörtöki járatokról a honlapon szerdán még nem volt információ.

Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett. Az utasok előre érdeklődtek, nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet, így mindenkinek megnyugtató megoldást találtak - tette hozzá. A csütörtöki járatokat érintően későbbre ígért tájékoztatást.

A keddi bejelentések szerint egynapos sztrájkot tartanak szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte a pilóták érdekképviselete (VC) kedden. A szakszervezet este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön a hosszú távú járatokkal folytatódik.

A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem egy éve tart.