Luxus hajóutak kutyáknak

Forrás: turizmus.com

 2016. április 03. 17:29

A világ legnagyobb óceánjáró hajóján, a Queen Mary 2-n külön részleg gondoskodik a gazdikkal utazó kutyák kényelméről.

A Southampton és New York között közlekedő luxushajón olyannyira szívesen fogadott vendégek a kutyák, hogy külön ötcsillagos kiszolgálású részleget kapnak. Bár napközben, ha akarnak, a gazdikkal lehetnek, de ha az utasok elfoglaltak, akkor a kutyapszichológiában jártas őrzőmester gondjaira bízhatják a négylábúakat. A kutyákat rendszeresen egy kijelölt helyen sétáltatják is.

Az utasok kedvencei emeletes ágyakban alszanak és kekszet kapnak lefekvés előtt. Természetesen meg lehet rendelni a hajó séfjétől a megszokott ételüket is, gondoskodnak diétájukról vagy beadják gyógyszereiket. A kutyáknak külön mentőmellény és pokróc jár, és hogy ne unatkozzanak, játékok szórakoztatják őket – adja hírül egy svéd napilap.

Egy négylábú részére a Queen Mary 2-n 7-9000 svéd korona, azaz 2-300 ezer forint között mozog az ölebek vagy akár bernáthegyi méretű kutyusok elhelyezése.

A Cunard Line hajózási vállalat óceánjárója, építésekor, 2003-ban a világ legnagyobb utasszállító hajója volt. Bizonyos méreteit tekintve 2006 áprilisában elveszítette első helyét, amikor a Royal Caribbean International vízre bocsátotta a 158 000 tonnás Freedom of the Seas nevű üdülőhajót. Az óceánjáró kategóriában azonban ma is rekordtartó. A hajón 15 étterem, öt úszómedence, kaszinó, bálterem és planetárium áll az utasok rendelkezésére.