Luxusvonat indul Zágrábba és a Plitvicei-tavakhoz

Forrás: turizmus.com

 2020. február 29. 21:16

A Continental Railway Solution a szárazföldi Horvátország látnivalóit mutatja be Train de Luxe különvonata utasainak május elején.

A CRS luxusvonata az utazás mára elfelejtett kényelmét idézi meg, az étkezések alkalmával a vonaton frissen elkészített fogásokat fogyasztva lehet gyönyörködni a tájban, de a szerelvény különböző vagonjai a pihenésre és a kikapcsolódásra is módot adnak.

Az utazás mára elfelejtett kényelmét idézi meg a luxusvonat

Fotó:  CRS / Gray Róbert

Városlátogatás fine dining vacsorával

A különvonat a Balaton déli partját is érintve éri el Zágrábot, ahol a vendégek két szálloda közül választhatnak, az egyiket, az Esplanade-et az ország legszínvonalasabb luxushoteljének tartják. A vendégek idegenvezető segítségével ismerhetik meg a tavasszal különösen vonzó horvát főváros nevezetességeit, és egy fine dining étteremben is elkölthetnek egy vacsorát.Az utazás résztvevői fakultatív programként elutazhatnak az 1949 óta nemzeti park, 1979-től pedig az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Plitvicei-tavakhoz. A karsztosodó mészkőben a víz munkája tavakat, forrásokat, vízeséseket, barlangokat hozott létre, a 16 tó alkotta tórendszert sokan Horvátország legszebb természeti látnivalójának tartják.

 

A szerelvény

A Trans Europe Express egykori étkezőkocsija korhű felújítás után szolgál a CRS luxusvonatában. A légkondicionált, termes vagonban a 42 kényelmes, dönthető és széles háttámlájú fotelt egymás felé fordítva, kellő lábteret hagyva helyezték el. Minden utasnak asztal is rendelkezésére áll.

A vonaton frissen készülnek a fogások az étkezéshez

Fotó: CRS / Gray Róbert

A vonatba szalonkocsit is sorolnak. Az elnevezés a különleges kialakításra utal, amely egyesíti az elszigetelt fülkék és a közös tér előnyeit, így alkalmas lehet például gyermekekkel utazó családok számára. A kocsiban négy kétszemélyes hálófülke, egy lakosztály és egy közös bár kapott helyet. A lakosztályhoz franciaágy és saját fürdőszoba tartozik. A bárban kényelmes fotelokból követhető az elsuhanó táj. (X)