Magyarországon is áthalad a jövőre induló 80 napos világkörüli luxus vonatút

Forrás: turizmus.com

 2023. november 09. 10:50

Nyolcvan nap alatt négy kontinens 13 országát szeli át a Railbookers újonnan bejelentett luxus vonatútvonala, amely jövő év augusztusában indul.

A közel 3 hónapig tartó út során a résztvevők a világ legfényűzőbb vonatain utazhatnak privát kabinokban. Útközben rengeteg lenyűgöző természeti képződményt, UNESCO világörökségi helyszíneket és 20 mesés várost láthatnak az utazók. Természetes a luxusszállodák sem maradnak ki a programból: a különféle városnézések miatt több éjszakát is hotelekben töltenek el a vonatok helyett.

Vancouverből indulva a Rocky Mountaineer névre keresztelt, üvegkupolás vonattal három napon át tart az utazás a Sziklás-hegységen, Lake Louise-on és a Banff Nemzeti Parkon keresztül. Ezután légi úton Edinburgh következik, ahonnan egy egyhetes túra veszi kezdetét a Belmond Royal Scotsman fedélzetén.

A Rocky Mountaineer luxusvonat fedélzete óriási ablakokkal

Fotó: Railbookers

 

Egy pár napos londoni tartózkodást a Párizsból Velencébe tartó utazás követ a Velence Simplon-Orient-Express fedélzetén, majd a Tádzs Mahal megtekintésére nyílik lehetőség a Delhiből Mumbaiba közlekedő The Maharajas Expresszen töltött hat éjszakának köszönhetően.

Isztambulból indul útnak a Golden Eagle Danube Express, amely Bulgárián és Románián áthaladva érkezik meg Magyarországra. Mielőtt Budapestre érkeznének éjszakára a résztvevők, megismerkedhetnek Kecskemét városával és lovasbemutatón vehetnek részt Lajosmizsén.

Az utasok a Golden Eagle Danube Expresszel érkeznek Magyarországra

Fotó: Railbookers

 

A luxusutazók Budapestről repülővel érik el a Kruger Nemzeti Parkot a Dél-afrikai Köztársaságban, ahonnan pár nap után a Rovos Rail fedélzetén három napon át utazhatnak Pretoriából Fokvárosba. Innen már csupán Szingapúrba repülnek, ahol az Eastern & Oriental Expressen töltenek el pár éjszakát.

A Railbookers szervezői elmondták, hogy az utazást a luxus vasúti utazások iránti növekvő igények kielégítésére tervezték, és ezzel is szeretnék hangsúlyozni a lassú utazás örömét. A világkörüli utazásnak azonban igen borsos ára van. A közel három hónapos útra szóló jegy ára (amely tartalmazza a szállodai elhelyezéseket, transzfereket, a repülőjegyeket, belépőjegyeket és az étkezések egy részét) 90099 font, ami nagyjából 39 millió forintnak felel meg – írta meg a TimeOut.