MABEUSZ: ismét díjazták a legjobbakat

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. február 28. 19:47

Immár hagyományos évindító tag- és közgyűlésén adta át a 2019-es év legjobb turisztikai szolgáltatóinak díjait a Magyar Beutaztatók Szövetsége.

A Continental Hotelben megrendezett eseményen Kálmán István alelnök köszöntője után Géher Zoltán, a szálloda igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket. Elhangzott, hogy egy évvel ezelőtt a Continentalt választotta meg a MABEUSZ az Év szállodájának. A díjra különösen büszke az igazgató, mivel – ahogy fogalmazott – „ez egy igazi szakmai elismerés". Géher Zoltán elmondta, hogy – amint arról mi is beszámoltunk – a lánc három szállodája a Zeina Hotels márkanév alatt működik mostantól. A Continental Hotelben megkezdődött a szobák felújítása is.

Ezek után Fekete Magdolna, a Magyar Turisztikai Ügynökség nemzetközi részlegének megbízott igazgatója nyitotta meg hivatalosan az eseményt, kiemelve, hogy szoros az együttműködés az MTÜ és a MABEUSZ között. Egy vidéki rendezvény miatt nem tudott részt venni a díjátadó gálán Könnyid László MTÜ vezérigazgató-helyettes, ezért Fekete Magdolna az ő szavait is tolmácsolta a hallgatóságnak.

Könnyid László szerint az MTÜ fontos kiemelt partnere a MABEUSZ, emlékeztetett arra is, hogy Kanel Judit MABEUSZ-alelnök tavaly Kőrösi Csoma-díjban részesült. A vezérigazgató-helyettes megköszönte a Hableány katasztrófája idején a MABEUSZ hatékony együttműködését a válságkommunikációban. Az is elhangzott, hogy a szövetséggel minden stratégiai kérdésben egyeztet az MTÜ, a jövőben a termékfejlesztés területére is ki akarják terjeszteni az együttműködést.

Ezután egy tavalyi MABEUSZ-díjas, a Legenda City Cruises ügyvezetője, Németh György számolt be idei terveiről. Mint megtudtuk, a növekvő utasforgalom miatt új kikötőt építenek a budai rakparton, az A38 hajó mellett, ahol külön bejárat várja majd a városnéző, illetve a vacsorahajók vendégeit. A fejlesztés várhatóan őszre készül el.

Egy másik tavalyi díjazott, Erdei Bálint MUISZ-alelnök arra emlékeztetett, hogy kiváló és szoros az együttműködés a két szakmai szervezet között, számos aktuális témában közösen lobbiznak.

Ezután került sor az idei díjak átadására.

 

A MABEUSZ díjazottjai

Az Év szállodája díjat a Hilton Hotel Budapest kapta, az elismerést a szálloda igazgatója, Peter Knoll vette át. Az szakember kiemelte, hogy a tulajdonos Danubius Hotels kiemelten kezeli a házat, ahol tavaly fejeződött be egy komoly felújítássorozat.

Az Év étterme elismerést a budapesti Múzeum Kávéház érdemelte ki, a méltatás szerint a korrektség és rendkívüli rugalmassága miatt. A helyet 2008 óta vezető Budai Zoltán megköszönte az irodáknak az együttműködést, és elmondta, hogy az utóbbi 12 év legjobbja volt a tavalyi.

A díjazottak balról: Peter Knoll, Pap Mária, Budai Zoltán, Réfi-Oszkó Dorottya, Tóth Balázs és két kolléganője

Fotó: turizmus.com

A harmadik MABEUSZ-díjat egy új szolgáltatás üzemeltetője nyerte el. A Monster Roller nem csupán az egyéni turisták, hanem az incentive csoportok körében is rövid idő alatt népszerűvé vált – hangsúlyozta méltatásában Kanel Judit MABEUSZ-alelnök.

A díjat átvevő Tóth Balázs ügyvezető elmondta, hogy csupán három éve működnek, és ez az első szakmai díjuk. Tavaly 65 ezer vendég vette igénybe a szolgáltatásukat. Nyár elejére várható a KRESZ módosítása, akkor kiderül, hogy milyen szabályok vonatkoznak majd a jelenleg kerékpárként használt elektromos ülőrollerekre. A vállalkozó szelleműek a rendezvény után ki is próbálhatták a Monster Rollereket.

Ezután került sor a MABEUSZ Partner-díj átadására, amelyet Pap Máriának, a BFTK turisztikai divízióvezetőjének nyújtottak át a sok közös szakmai program megvalósításáért. „Még soha nem kaptam semmilyen díjat" – mondta el a hallgatóságnak Pap Mária, és hozzátette, hogy egy ilyen elismerés mindig egy csapatnak szól. Ezután röviden szólt a BFTK-nál küszöbön álló változásokról, amelyekről ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Végezetül sor került az Év beutaztatója díj ismételt átadására, ezt az elismerést ugyanis az Utazás kiállítás hivatalos nyitófogadásán egy nappal korábban már megkapta a díjazott, Réfi-Oszkó Dorottya. A Microcosmos üzletfejlesztési igazgatójáról, egyben társtulajdonosáról kiderült, hogy építész volt eredetileg, később lett belőle idegenforgalmi szakember.

A rendezvényen szóba került a kérdés, hogy milyen hatással lesz a koronavírus a turizmusra. Mint elhangzott, nem végleges leállásnak kell a mostani helyzetet tekinteni, hanem egy kényszerű szünetnek, ami alatt tréningekkel, termékfejlesztéssel lehet felkészülni a válság elvonulása utáni valóságra.

A díjátadó gálaebéddel zárult a hotel éttermében.