MABEUSZ tanulmányút Pannonhalmán

Forrás: turizmus.com

 2015. március 09. 15:03

Kálmán István, a MABEUSZ elnökének szervezésében piacvezető magyar beutaztató irodák látogattak Pannonhalmára március 5-én.

A résztvevők Lang Brigitta turisztikai értékesítési vezetőtől tájékoztatást kaptak a Főapátság folyamatosan bővülő turisztikai szolgáltatáskínálatáról, látogató csoportoknak és MICE piacra is összeállítható program lehetőségeiről.

A programban szerepelt az apátsági látogatás Meleg M. Julianna idegenvezetésével, a Viator Apátsági Étterem és rendezvényterem bemutatása, az Apátsági Múzeum kiállításainak és rendezvénytermének megtekintése és a Pausa Apátsági Kávéház meglátogatása. A tavaly nyáron átadott Apátsági Múzeumban – ami az egykori apátsági major épülete – a 2 állandó kiállítás mellett május 14-szeptember 30. között időszaki kiállítás is várja a látogatókat. A „Szent Benedek és a bencés spiritualitás" című időszaki kiállítás az ausztriai lavanttali bencés apátság, a Pannonhalmi Főapátság, valamint további múzeumok gyűjteményeiből válogatott műtárgyakon keresztül nyújt majd betekintést a bencés lelkiség 1500 éves történetébe. Az Apátsági Múzeum rendezvényterme kiváló helyszín egyedi hangulatú céges rendezvényekhez, partnertalálkozókhoz.

A résztvevők legfontosabb tapasztalata az volt, hogy a széleskörű szolgáltatás és programkínálat egésznapos program szervezését is lehetővé teszi Pannonhalmán.