Maccabi, Forma-1 és fesztiválok: jön a nyári csúcs a reptéren

Forrás: turizmus.com

 2019. július 27. 11:13

Július végén és augusztus elején a nagy sportesemények és fesztiválok miatt tetőzik a nyári csúcs a repülőtéren. Az utasoknak érdemes a szokásosnál hamarabb kiérkezniük.

Július végén és augusztus elején két nagyszabású sporteseményt, valamint több nagy zenei fesztivált rendeznek Magyarországon. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megerősített terminál üzemeltetéssel, biztonsági szolgálattal, parkoló felügyelettel és takarítói szolgálattal készül az év legforgalmasabb napjaira – tájékoztatott a Budapest Airport.

Július 29-én kezdődik és augusztus 7-ig tart a 2019-es Maccabi Európa Játékok sportrendezvény Budapesten. A közel másfél hétig tartó program a kontinens legnagyobb zsidó sport- és kulturális rendezvénye, ami egyben a legnagyobb idei sportesemény Magyarországon. A játékokra a sportolók, csapatok, fellépők és szurkolók már napokkal előbb megérkeznek, többnyire repülővel, ami különösen nagy szervezést igényel a repülőtér és valamennyi hatóság részéről a nyári szezon eleve magasabb forgalma miatt.

Csúcsra járatják a budapesti repülőteret a nyári nagyrendezvények

Fotó: wikipedia

Ugyanezen a héten zajlik a Forma-1 Magyar Nagydíj is, ami a versenyhétvége előtti napokban szurkolók tízezreit vonzza Magyarországra. A repülőtéren eközben a kisméretű sugárhajtású gépek forgalma is a csúcsra jár: a szervezők és a csapatok, akárcsak a pilóták, magángépekkel érkeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljára, a vasárnapi futam után pedig rövid időn belül már tovább is repülnek.

Sokáig a Forma-1 Magyar Nagydíj volt a rekordforgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztivál, például a Sziget és az Ozora is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

A következő hetekben nem lesz ritka a napi 50 ezret meghaladó utasszám, ezért a Budapest Airport arra kéri az utazókat, hogy a szokásosnál korábban érkezzenek a repülőtérre.

Az utasok gyorsabb kiszolgálására számos idei fejlesztést bevet a Budapest Airport: korai poggyászfeladás akár több órával a járat indulása előtt, korszerűbb sormenedzselés, várakozási idő kijelzés és új biztonsági ellenőrző folyosók is működnek, hogy az utazás a lehető leggördülékenyebb legyen – írják közleményükben.