Enyhítésekkel és járatsűrítéssel várja Madagaszkár az utazókat

Forrás: turizmus.com

 2022. április 06. 10:55

Madagaszkár enyhített a belépési feltételein, ezentúl a beutazóknak nem szükséges karanténba vonulniuk az érkezéskor. Emellett egy március 30-i döntés értelmében gyakrabban közlekednek majd a repülőjáratok a szigetországra és új útvonalak is nyílnak hamarosan.

A Jacaranda de Madagascar tájékoztatása szerint a minap könnyítettek a belépési feltételeken Madagaszkárra. A szigetországra utazók számára eltörölték a kötelező karantént és csak a beszállás előtt legfeljebb 72 órával végzett PCR teszt negatív eredményének bemutatása szükséges a repülés előtt.

A Madagaszkárra érkezéskor egy antigén gyorstesztet is el kell végeznie az utazóknak, saját költségre (ennek ára 15 EUR / 20 USD / 65 000 MGA). A teszteredmények 15-30 percen belül készülnek el. Pozitív eredmény esetén kötelező a minimum hét napos karantén egy külön erre a célra kijelölt létesítményben (pl. karanténszállodák), szintén az utazó költségére. Negatív teszteredmény esetén szabadon felfedezhető a szigetország.

Emellett, a Minisztertanács március 30-i döntése értelmében újabb repülőjáratokat engedélyeznek Madagaszkárra, a már meglévők pedig gyakoribb indulással várják majd az utazókat.

Növelik például a járatokat Antananarivo és Párizs között (Air France, Air Madagascar); Reunion és Antanarivo között (Air Austral). Engedélyezik ezen kívül a Turkish Airlines Antanarivóba közlekedő járatait Isztambulon keresztül; az Air Austral nyit Tamatave és Nosy Be felé; az Ewa Air pedig újra megnyitja a Mayotte - Mahajanga - Antananarivo és Mayotte - Nosy Be - Antsiranana vonalat, hamarosan pedig a Mauritius felé tartó járatok is elindulnak.

madagaszkar_123rf

Az enyhítések mellett Madagaszkár új és gyakoribb repülőjáratokkal várja a szigetországba látogatókat

Fotó: 123rf.com

Az elmúlt hetekben az új Covid-19 esetek száma Madagaszkáron heti 500 körül mozgott. Madagaszkáron még mindig 4% alatti az oltottság, jelenleg oltási kampányt folytatnak Antananarivóban. Nagy valószínűséggel a legtöbb madagaszkári lakos már átesett a fertőzésen, sokan akár anélkül, hogy tudtak volna róla. A turizmusban dolgozók többsége már oltott.