Madárbarát tanösvény Madarak és Fák Napjára

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 15:32

A Budakeszi Vadaspark a Madarak és Fák Napja alkalmából újabb attrakciót bocsát a látogatók rendelkezésére: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni, de a szombati programkavalkád egyéb izgalmakat is rejt.

A vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat; hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást. A vadaspark munkatársai a Madarak és Fák Napja apropóján, tollas barátaink megvédése érdekében, „maradandóbb” attrakcióval is készültek a nagy népszerűségnek örvendő, ismeretterjesztő programelemeken kívül.

Az új tanösvényen bemutatják a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket

 

A szombaton nyíló „Madárbarát kert” tanösvényen bemutatják a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket, és a látogatók a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival is megismerkedhetnek.

A tanösvény az egyéb olyan állatok megtelepedését elősegítő eszközöket is szemlélteti (süngarázs, darázsgarázs, lepkekert), amik szinte bármelyik kertben előfordulhatnak.

A „Madárbarát tanösvény” mellett kialakítottak egy hüllőbarát sziklakertet is: a talajba fektetett, különféle méretű csövek megfelelő búvóhelyet, egyben létfontosságú telelő járatokat biztosítanak a hüllők számára. Ha pedig kellő napfény éri, a szikla felülete ideális napozóhellyé válhat a Budakeszi Vadasparkban felbukkanó gyíkoknak, siklóknak és az egyéb erdei hüllő- és kétéltű fajoknak.

A Madarak és Fák Napja részletes programkínálata:

10:00-16:00 – „Szelídek és vadak” előadás (Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület)

10:00-16:00 – Madárgyűrűzési bemutatók

10:00 – Mosómedve látványetetés

11:00 – Róka látványetetés

12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

13:00 – Aranysakál látványetetés

14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon

15:00 – Kisragadozó látványetetés

 

Kapcsolódó cikkek